Another Juggle udgiver ny single: ‘Cities Crash’

7 apr 2017 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

I dag udgiver det danske synth-pop band Another Juggle nummeret Cities Crash som officiel single synkront i Danmark og England. Singlen er taget fra det eminente debutalbum Dance Sunshine, Dance, der udkom herhjemme i starten af 2016, og som jeg havde på min liste over danske favoritalbums fra 2016. Faktisk er lige præcis Cities Crash nok mit yndlingsnummer fra albummet (hvilket var grunden til at nummeret også kom på min playliste med de bedste sange fra 2016), selvom jeg har meget svært ved at vælge en yndling på et album, hvor niveauet generelt er så højt, som tilfældet er her.

Nummeret emmer af længsel både via lyrikken, vokalens blå tone, de svævende synths, de elektroniske trommer, de dansende guitarfigurer og som prikken over i’et – den gjaldende saxofon til sidst. Resultatet er en befriende drømmende grænsende til en befriende kartarsis hos lytteren. I hvert fald hos undertegnede.

Cities Crash er skrevet på en længsel efter at være en del af byens liv i en periode, hvor det ikke var en mulighed.

En hjernerystelse tvang mig for nogle år siden til at holde sengen i alt for lang tid,” fortæller Emil fra Another Juggle.

Han fortsætter: “I sangen forsøger vi i høj grad at skildre den enorme lyst til at vende tilbage til livet, som jeg havde. En lyst til det festlige og det lette. Til det liv, jeg levede, indtil jeg slog hovedet. Hvor jeg var i sync med min omverden. Mens vi samtidig forsøger at indfange en grundlæggende melankoli, som jeg tror, at mange oplever, den første gang de finder ud af, at de ikke er usårlige. En melankoli, som minder én om, at det hele er på lånt tid. Når jeg hører blæserne på outroen, så er det den slags melankoli, jeg hører.

Mads Møller fra Animadsion, som er manden bag videoen fortæller følgende:

Intentionen med videoen til “Cities Crash” var at skabe et stemningsbillede, der afspejler nummerets drømmende lydunivers. Rent praktisk ved at kombinere optagelser i lag med animeret grafik. Ansigtsløse silhuetter blandes med bygninger af glas, stål og beton – der hæves, sænkes og kolliderer – til tider i et virvar af lys og farver. Ligesom nummeret skulle videoen også gerne bære præg af kontrasten mellem det melankolske og det optimistiske.”

I Danmark er singlen det 3. single-udspil fra pladen, mens det i England vil være første udspil fra en speciel engelsk udgivelse af debutalbummet senere på året.

I Danmark udgives singlen via Target Records og i England udkommer singlen via Curious Fox Records og distribueres igennem det legendariske selskab Rough Trade.

 

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , ,

Leave a Reply