Why?

22 sep 2012 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Amerikanske Why? (spørgsmålstegnet er en del af navnet) er leveringsdygtige i en original grenre-cocktail af indie rock, hip-hop, rap og elektronisk musik. Bandet er ikke bange for at eksperimentere med alverdens instrumenter, og rytmer og i det hele taget lyder Why? ikke rigtigt som noget andet derude.

Det var danske Mew, der tilbage i 2005 i en række interviews anbefalede og dermed introducerede mig til albummet Elephant Eyelash. Siden har jeg været imponeret over forsanger Yoni Wolfs flow og finurlige tekstunivers. For ikke at tale om Why?’s melodiske tæft.

Den 9. oktober udkommer gruppens 5. studiealbum med titlen Mumps, Etc. To singler er dog allerede sluppet løs. Og det er stadig fedt! Den hovednikkende Jonathan’s Hope med knasende beats og harpe samt den muntre og fløjtende Strawberries går begge rent ind. Hør selv:

 

Tidligere på året smed Why? også EP’en Sod In The Seed med 6 numre på gaden. Den er også værd at tjekke ud. Her er et udsnit af mine favoritter herfra. Det dansable titelnummer Sod In The Seed og den langsomme, korhakkende Shag Carpet:

 

Der er i øvrigt mange perler at hente fra deres bagkatalog, men her er nogle udvalgte:

Why – This Blackest Purse  (Eskimo Snow, 2009) (Right click to download)

WHY – This Blackest Purse

Why – Good Friday (Alopecia, 2008) (Right click to download)

Why—Good-Friday

Why? – The Hollows (Alopecia, 2008) (Right click to download)

why_the_hollows

 

Hold øje med det nye album den 9.oktober, og i mellemtiden kan du gå på opdagelse i bagkataloget på Spotify, hvor jeg vil anbefale at starte med Alopecia.

Opdatering: 

Why? har nu smidt pladen op til gennemlyt på soundcloud. Hør nedenfor. Du kan desuden læse forsanger Yoni Wolfs gennemgang af hver enkelt nummer på pladen på websitet Spin.

 

Why? | Homepage

Why? | Facebook

Why? | Spotify

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply