Vind billetter til Sigur Rós i Forum d. 7. oktober

2 okt 2017 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

For første gang i 8 år gæster Sigur Rós København, når de med deres drømmende og storslåede kompositioner indtager Forum med “An Evening With Sigur Rós” Lørdag d. 7 oktober.

Det visuelle univers er skabt af det samme team, som lavede deres prisvindende tour: “Knights of Illumination”. Sigur Rós spiller denne aften hele to sæt. Bandet vil trække på deres store musikalske bagkatalog, hvor de vil spille mange af deres ikoniske sange, såvel som nyt, uudgivet materiale.

En personlig yndling

Sigur Rós har om nogen formet min musiksmag. Da jeg blev introduceret til bandet i 2004 havde de allerede et eminent bagkatalog, der talte Ágætis Byrjun samt den ubetitlede (). Jeg havde aldrig hørt noget lignende og faldt pladask for islændingenes særegne form for post-rock med udstrakte lydlandskaber, som den dag i dag skaber så stærke associationer til deres hjemlands smukke og unikke natur. Året efter at jeg opdagede Sigur Rós udkom albummet Takk, som jeg hørte til døde, og siden har jeg altid betragtet Sigur Rós som en af hovedaktørerne i min musikdannelse.

Der er noget ved Sigur Rós’ musik som for mig åbner døre til nærmest religiøse, “larger than life” oplevelser – og jeg er ellers slet ikke religiøs! Sigur Rós har ofte ageret soundtrack til den melankolske og sårbare side af mit sind. Både i indspillet form og de gange jeg har været så heldig at opleve bandet live, har jeg haft oplevelsen af bare forsvinde ind musikken – ind i nuet. Et nu hvor jeg ikke stiller spørgsmålstegn ved noget eller tænker på noget særligt. Alt er bare på pause, der findes kun musikken og en stærk følelse af et bånd til Sigur Rós og deres univers.

Særligt forsanger Jonsis dragende falset taler direkte til mig. Hans røst er kraftfuld i al sin sårbarhed og rammer mig altid lige i hjertekulen. Sammen med bandets stærke, sanselige visuelle side i livesammenhænge er det altid lig med en gåsehudsfremkaldende oplevelse. Jeg tror langt de fleste vil have denne oplevelse med Sigur Rós, hvis de har en åben indstilling, hvadenten de kender bandet i forvejen eller ej.

Konkurrence: Vind 2 billetter

Musik Mig Blidt har fået to billetter til at udlodde til en heldig læser til koncerten i Forum i København d. 7. oktober. For at deltage skal du blot like Musik Mig Blidt på Facebook, finde linket til dette indlæg på Facebooksiden og smide en kommentar i kommentarfeltet. Der vil blive trukket lod blandt kommentarerne fredag den 6. oktober kl. 20. Vinderen bliver kontaktet samme aften.

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply