Vind billetter til FREEDOM ROKK med stærkt dansk/islandsk line-up!

15 sep 2018 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Det gode danske pladeselskab med det sprøde navn Crunchy Frog har stablet en spændende, unik koncertaften på benene. Til arrangementet spiller de to danske bands Nelson Can og Felines, samt islandske Vök og Apparat Organ Quartet. Konceptet er døbt FREEDOM ROKK og markerer 100-året for Islands selvstændighed fra Danmark.

FREEDOM ROKK afholdes to gange. Fredag d. 14/9 skete det i Reykjavik og torsdag d. 20/9 går det løs i Pumpehuset i København (kl.19-23.45). Det koster kun 200 kr., hvilket er et røverkøb, hvis du spørger mig!

Du kan herunder stifte bekendtskab med de optrædende bands og allernederst læse, hvordan du deltager i lodtrækningen om 2×2 billetter til FREEDOM ROKK.

Apparat Organ Quartet

Bandet blev oprindeligt dannet af den nyligt afdøde, og efter min mening – geniale komponist Jóhann Jóhannsson som led i en serie af improviserede koncerter. Nogle gange beskriver de deres musik som ”Maskinel Rock ’n’ Roll”, og bandets lyd bevæger sig da også mellem dansable floor-fillers og headbangende hymner. Alt sammen serveret i en mikstur af Kraftværk-inspireret elektronik, blandet med Daft Punk lignende robotstemmer og tunge rockbeats med smukke melankolske melodier. Et helt unikt band, som har samlet fans over hele verden og må siges at være elektrorock royalty. Live, såvel som på plade, spiller de på et væld af klassiske og offbrand keyboards og synths – intet er programmeret.

Apparat Organ Quartet har et så overvældende setup, at bandet sjældent optræder live, så dette er altså en unik mulighed for at opleve dem.

 

Vök

Vök laver drømmende, elektronisk pop med fjernt klingende saxofon og guitar badet i rumklang. Det minder lidt om en blanding The XX og The Knife. Bandet har været på Musik Mig Blidts radar siden de opstod i 2013.

Efter to meget roste EP’er, som bragte bandet rundt og spille over hele Europa, kom bandets første album Figure i 2017. LP’en blev overstrømmende modtaget og kaldtes af The Line of Best fit for “a brilliant debut album”. Efter bandets til dato største headline Europa-turné og Sónar-festivaler i både Reykjavik og Istanbul bag sig, fokuserer de nu på arbejdet med det næste album, som udkommer i 2019.

Vök udgav for nyligt singlen Autopilot. Lyt til den nye single og par gamle favoritter:

 

Nelson Can

Nelson Can er et band, hvis fanskare et støt vokset igennem en årrække. De laver rockmusik uden brug af guitar(!), men alligevel formår trioen at skabe fede energier med brug af kun trommer, bas og Selina Gin’s unikke stemme, der veksler mellem det skrøbelige og kraftfulde. De debuterede på Roskilde Festival i 2012, hvor Musik Mig Blidt i øvrigt havde fornøjelsen af, at afsløre nyheden om, at de var på plakaten. I år vendte de tilbage til festivalen og begejstrede både publikum og anmeldere.

 

Felines

Crunchy Frogs seneste signing er Felines, som snart klar med deres nye EP Saying It Twice Makes It Real. De to singler (ud af EP’en seks numre), der allerede er ude, lyder særdeles lovende.

Bandet består af Ditte Melgaard på guitar, Mei-Long Bao på trommer og Asta Louisa Bjerre på bas – alle tre på vokal – i studiet og live suppleret af Kristian Bønlykke på keys.

Felines havde tidligere et udtryk, der havde afsæt i garage rock/punk, men deres nye lyd er inspireret af ”no wave” og den post-punk, der spirede frem i New York, da 1970’erne gik på hæld. Resultatet er en art indie-rock med elementer af funk, jazz, punkrock og andre avantgardistiske narrestreger, drevet frem af repetitive rytmer og en vægt på musikkens tekstur frem for gængse forestillinger om harmoni og melodi. Denne nye udgave af Felines virker meget overbevisende på mig!

En anden herre, som er overbevist er den legendariske Rolling Stone-skribent David Fricke, som efter bandets nylige koncert til SPOT Festivalen, priste bandet i høje
vendinger. Så mit gæt er, at bandet også en stor oplevelse live.

Mens førstesinglen Going Out fra den kommende EP er et dunkelt, aggressivt og eksplosivt slacker-track på grænsen til spoken word, bevæger andensinglen Outside sig i lettere shoegazede luftlag med en tilbagelænet, taktfast rytme, lyse, forførende vokalharmonier og svævende guitarfigurer. Tjek de to singler ud herunder:

 

Vind billetter

I samarbejde med Crunchy Frog udlodder jeg 2×2 billetter i en konkurrence til FREEDOM ROKK torsdag d. 20/9 i Pumpehuset. Alt hvad du skal gøre for at deltage er at hoppe over på Musik Mig Blidts facebookside, instagramprofil eller Twitterprofil og smide en kommentar i konkurrenceopslaget, så deltager du i lodtrækningen! De to vindere bliver trukket dagen før arrangementet, d. 19/9 kl. 14 og kontaktet umiddelbart efter.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply