Videopremiere: Hellas – POP – part II

22 mar 2018 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Hellas er en instrumental duo, som jeg i et stykke tid har haft et godt øje til og også tidligere anbefalet at tjekke i live-sammenhæng via Musik Mig Blidts Facebookprofil.

Duoen består af Peter Sabroe (spiller også i Tårn og Schultz & Forever), der er pianist og Jeppe Justesen, som er trommeslager (spiller bl.a. i LAWAAI). I deres musik undersøger de det klanglige potentiale i deres instrumenter, og udforsker grænserne for hvad disse kan – både hver for sig og i samspil med hinanden. Selv lister de moderne komponister som Xenakis og James Tenney og ambient-pionererne Harold Budd og Ryuichi Sakamoto, som inspirationskilder. Jeg synes også, man kan ane inspiration fra toneangivende neoklassiske komponister som Hauschka og Nils Frahm.

Musik Mig Blidt kan i dag introducere videoen til part II af nummeret POP fra EP’en af samme navn fra 2017, som jeg synes er et meget smukt, minimalistisk nummer.

I videoen løfter Hellas sløret for, hvordan de med simple virkemidler som papir, clips, viskestykker m.m. udforsker og ændrer lyden af deres instrumenter. Videoen er lavet af dokumentarist William Wivel, og den forsøger at give svar på nogle af de spørgsmål, som POP – part I måtte have rejst. På samme tid står den også i kontrast til part I. Den er filmet på moderne kamera i et 16:9 format, og den er af mere kølig og beskrivende karakter, hvor første video spillede på de nostalgiske og varme elementer i den analoge æstetik.

Se part 1 herunder:

 

Duoen udgav 2017 EP’erne 209 og POP, der viser gruppens diversitet. Fra det
minimalistiske til det meget volumniøse – fra det avantgarde til det mere
lettilgængelige. De har spillet opvarmning for det hollandske Joep Beving og flere og deres numre er i rotation på The Lake Radio.

 

Personligt kan jeg bedst lidt, når duoen bevæger sig inden for et melodisk, mere lettilgængelige udtryk, som tilfældet er på især POP og mit yndlingsnummer fra Hellas – Caledonia.  De har spillet opvarmning for det hollandske klaverfænomen Joep Beving og flere og deres numre er i rotation på The Lake Radio.

Gå selv på opdagelse i Hellas to udgivne EP’er via Soundcloud.

 

 

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply