Vegas Udvalgte 2014 + vind billetter!

28 jan 2014 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

vegas udvalgte

Vegas Udvalgte er et koncept, hvor der sættes fokus på nogle af de mest lovende upcoming kunstnere. I år har Vega samarbejdet med Strøm Festival og Öresundfestivalen om at finde frem til de i alt 7 navne, som spiller fredag den 31. januar i Vega. Dørene åbner kl. 20. Første koncert er kl. 20.30. (Link til eventet på Vegas hjemmeside: http://vega.dk/arrangementer/vegas-udvalgte-2014-13398.html)

Du får en hel aften med ny spændende musik, og det koster kun 95 kr. + gebyr. Der er få billetter tilbage skal lige siges!

Sidste år kunne man bl.a. opleve kometen MØ, før hun for alvor brød igennem lydmuren både nationalt og internationalt, og hvem ved, måske er dette års Vegas Udvalgte endnu en mulighed for at fange en stjerne in spe.

I det følgende kan du læse om og lytte til de 7 navne, og nederst i indlægget kan du læse, hvad du skal gøre for at deltage i konkurrencen om billetter til eventet.

Tre af de kunstnere der optræder på fredag har før været omtalt her på bloggen – Kill JUnkwon og Sekuoia.

 

 

Kill J

kill-j-e1371165458377

Her kan du forvente en knivskarp elek­tro­pop­pet pro­duk­tion, dybt run­gende og sfæ­ri­ske klang­fla­der og ikke mindst en spæn­dende kvin­de­vo­kal med flotte vibre­rende kruds­nin­ger og et touch af R&B. Live er hun fulstændig magisk og har en virkelig overlegen vokal, og selvom der kun er enkelt nummer ude, kan du roligt regne med at de endnu uudgivne sange er lige så gode! Potentialet her – også i forhold til den internationale scene er enormt!

Kill J – Phoenix

 

 

Unkwon

Unkwon

Anders Dixen bevæger sig med Unkwon (som bare er et af mange projekter, han er involveret i) imellem downtempo, electronica og bastung instrumental-hiphop. Han laver både sit eget originale materiale (Fractures EP) og er en travl remixer af kunstnere som When Saints Go Machine, Rough Days For Diamond Trade og CTM, m.fl. Han har været feautered på Musik Mig Blidt med en del af disse remixes efterhånden, men det seneste udspil, Sexual, er en original produktion, som holder 100 % og går lige i underlivet!

Unkwon – Sexual

 

Lyt til udvalgte remixes:

CTM – Elsa Palma (UNKWON Remix)

Rough Days For Diamond Trade – Somehow (Unkwon Remix)

Rumpistol & John LaMonica – It’s Everywhere (Unkwon Remix)

Sink Ships – Keep It (UNKWON REMIX)

 

 

Sekuoia

Sekuoia-0467-588x285

Foto: Malthe Ivarsson

Hvis du har fulgt med på bloggen i årenes løb er du sandsynligvis støt på kunstneren Sekuoia før. Faktisk er dette det 8. indlæg, hvor han bliver omtalt her på bloggen.

Sekuoia spillede på sidste års Roskilde Festival og gør sig positivt bemærket med en dyb, chillet og organisk lyd, som primært består af guitarmelodier, dybe basgange, sprøde beats, samplede dryplyde og Patrick Alexander Bech Madsens egen sfærisk vokal pakket ind i atmosfære og rumklang. Resultatet er fortryllende.

Udover en række fine remixes har Sekuoia endnu kun udgivet en enkelt EP samt en split-EP med Rain Dog på det elektronisk-orienterede pladeselskab Finest Ego. Debutalbummet kommer i løbet af 2014.

Her er nogle originale eksempler:

Sekuoia – Disappear

Sekuoia – Nothing

Sekuoia – Evenings

 

Og nogle virkeligt flotte remixes, hvoraf det første er fra danske Kirstine Stubbe Teglbjærgs anbefalesesværdige remix-EP:

Kirstine Stubbe Teglbjærg – Drømmenes Lyd (Sekuoia Remix)

Sigur Ros – Untitled #2 (Sekuoia Remix) (Right click to download)

Untitled-2-Sekuoia-remix

When Saints Go Machine – Kelly (Sekuoia Remix) (Right click to download)

10 When Saints Go Machine – Kelly (Sekuoia Remix)

Mims – This Is Why I’m Hot (Sekuoia Clean Lol Remix) (Right Click to Download)

03 Mims – This Is Why I’m Hot (Sekuoia’s clean lol Remix)

 

 

Udover disse tre føromtalte kunstnere, byder dette års Vegas Udvalgte på kunstnerne Mont Oliver, My Heart My Brave, Karl William og Alice Boman.

 

 

Mont Oliver

mont oliver

Forener flere genrer og udtryk, herunder pop, urban og specielt hiphop. Duoens andensingle Give Me Nothing er tidligere P3’s Uundgåelige, og titelnummeret fra deres kommende ep, ”19”, ligger p.t. nummer 8 på Det Elektriske Barometer.

 

 

Karl William

karl william

Karl William byder på en blanding af r&b og hiphop, men lyder ikke som noget andet fra DK med de genrebetegnelser. Den unge rødhårede aarhusianer har en unik, skæv vokal, der crooner blødt og og slæbende. Teksterne er eftertænksomme og finurlige og undgår på befriende vis de klichéer 0g selvforherligende statements, som tit præger denne type musik. 

Karl William – Kostumeramt

 

Karl William – Unge Hoveder

 

Lyt til debut-EP’en 1. sal:

 

 

My Heart the Brave

my heart

Bag My Heart the Brave står den København-baserede producer Caspar Hesselager (bl.a. The Eclectic Moniker, Hymns from Nineveh, Quick Quick Obey, Jetsi Kain). Han nye projekt byder på detaljerig og festlig electropop, der dyrker den gode melodi. Har endnu kun et enkelt nummer tilgængeligt på soundcloud, men det lover godt.

My Heart the Brave – Keep Me From It

 

 

Alice Boman

alice boman

Svenske Alice Boman (Malmö) er en kunstner, jeg selv har haft et godt øje til siden det rørende, skrøbelige nummer Waiting dukkede op i min indbakke for ca. 8 måneder siden.

Alice Boman – Waiting

Ep’en Skisser er indspillet i Alice Bomans soveværelse og drager netop fordel af den stemning af noget soveværelsesintimt og nattemelankolsk, som dette valg har medført. Hun nærmest visker ind i mikrofonen, som er det hun synger om helt fortroligt og rettet mod dig alene. Klaverets distancerede og dæmpede plads i lydbilledet samt rummets naturlige støj bidrager til den imtime og vuggeviseagtige stemning.

Hele EP’en (som også findes på Spotify og WiMP):

 

 

Vind billetter!

Musik Mig Blidt udlodder i samarbejde med Vega 1×2 billetter til arrangementet! For at deltage skal du finde nyheden om dette indlæg på Musik Mig Blidts Facebook-side og skrive i nyhedens kommentarfelt, hvilket af de 7 navne du synes bedst om. Deadline for deltagelse er torsdag den 30. januar kl. 00.00.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply