Uhørt 2013

9 aug 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

uhørt logo

Det vrimler med musikfestivaler i Danmark, der fokuserer på de mange talenter i vækstlaget. Jeg nævner i flæng: New Note FestivalMade in EsbjergLive Live FestivalNewbees FestivalOppenheimer FestivalPlugout FestivalLydhaven Festival og Sommer.Chillout.Aarhus.

Et helt nyt skud på stammen er Uhørt Festival, som foregår lørdag den 10. august kl. 14.00 – 23.30 på Refshaleøen, Refshalevej 207 A, 1432 København K. Der er GRATIS entré hele dagen! Sådan!

Uhørt Festival er resultatet af samarbejdet mellem en række centrale aktører på den danske musikscene, som er gået sammen om at skabe en ny og forstærket platform, som fremadstormende bands kan bruge som afsæt til at sparke karrieren videre. Nedlagte fabrikker, gigantiske værftshaller og grå betonkonstruktioner danner den rå ramme for UHØRT, der ligger omkranset af skøn natur på Refshaleøen i København.

I alt 21 bands spiller, udvalgt blandt 275 ansøgere. Et kompetent udvalg af folk i branchen, der har fingeren på pulsen har stået for udvælgelsen.

Uhørt_flyer_2

Af disse har jeg udset mig dem, som jeg finder mest interessante. Dem kan du høre og læse lidt om i det følgende.

Headlinerne er lidt af et scoop for en gratis festival! Baby in VainSo-So Echo, og Schultz And Forever er alle aldeles spændende kunstnere, som også spillede på dette års Roskilde Festival i løbet af warm-up dagene. Jeg har jeg allerede skrevet vidt og bredt om dem alle både før og efter Roskilde, så jeg føler ikke, at yderligere introduktion er nødvendigt i denne sammenhæng. Du kan selv læse og høre mere om dem ved at søge på dem her på bloggen.

Musikken taler også for sig selv!

So-So Echo – Imaginary Worlds

Baby in Vain – Sweetheart Dreams

Schultz And Forever – Falling

 

Maskinvåd

maskinva_d_final

Maskinvåd er et dansk orkester som udsendte deres Nikolaj Nørlund-producerede debutalbum Giftige Slanger på Auditorium/A:Larm i oktober 2012. Bandet spiller kringlet, halvskramlet alternativ rock med skæve tekster.

Maskinvåd – Olieflod 

  

 

Vintertur

Vintertur

VINTERTUR fusionerer genrer som electro, house, acid og pop, og derved skaber de, efter eget udsagn, intelligent klubmusik, der opfordrer til bevægelse, både fysisk og psykisk. Musikken er trods dens tunge melankolske og karakteristiske nordiske lyd tilsat et skud pop, der taler til genkendelsens glæde. På nummeret Endless kan spores arven fra Spleen Uniteds acid-poppede tilgang.

Bandet har indtil videre udgivet en EP – den første i en trilogi. De resterende to skulle efter planen udkomme i løbet af sommeren og efteråret.

Vintertur – Reaver 

Vintertur – Endless

  

 

Go To Sleep

GoToSleep-2013-565x377

Go To Sleep gav for et års tiden EP’en Leave Your Life to the Windder bød på en mørk og smuk omgang post-rock. En ny EP med titlen An Uprising Symphony er lige på trapperne, og første single Gaslgow Strangers herfra er allerede ude og viser kvartetten fra en mere poppet side. Hvilken side der skinner igennem live til Uhørt vil vise sig.

 

Jet Flower

Jetflower

Jet Flower er et band, jeg burde have skrevet om for længe siden. Jeg faldt over deres musik på soundcloud for ca. 1½ år siden, hvor der lå et par virkelig gode sange, men jeg besluttede at vente med at skrive om dem til de udgav deres debut, der dengang lå et stykke ude i fremtiden. Da albummet We Walk Alike udkom, glemte jeg desværre at skrive om dem.

Uheldigt, for det er et flot album fyldt til randen med smuk, melodisk indie rock med nik til alternativ folk og pop. Albummet har en umiddelbar appel men kan alligevel holde til mange lytninger. Jeg vil gå så langt som at sige, at det er en overset perle.

Jet Flower – Something To Someone / The World Is Mine

Jet flower – Rainbow Hill

Jet Flower – It’s Gonna Rain

Jet Flower – The Last Broadcast

  

 

Fitness Figures

Fitness Figures

Fitness Figures, startet af forsanger Anders Juhl, har lige spillet til Trailer Park Festival på Vesterbro, og nu har du igen chancen for at høre deres 80’er inspirerede electro-pop. Førstesinglen Lonely Knight er en ørehængende lækker retro-synth-sag, der minder lidt om Kraftwerk.

Fitness Figures – Lonely Knight

 

Keep Camping 

keep camping2

Keep Camping er folkkvartet bestående af Mikkel Møl, Max Kirkeby, Simon Stadsholt og Søren Mehlsen. Sammen skriver de sange, der emmer af en postmoderne søgen efter meningen med det hele.

I skrivende stund er bandet ved at afslutte indspilningen af deres debutalbum, som forventes at ligge klar til udgivelse i sensommeren 2013.

Et enkelt nummer herfra er tilgængeligt, og det lover virkelig godt! Julia er en lavmælt, støvet og indfølt sunget hymne, der demonstrerer at Keep Camping er værd at holde øje med!

 

Laura Drescher

Laura Drescher

Laura Dreschers musik er meget mørk, grænsende til det uhyggelige, men også mystisk og dragende. Genremæssigt bevæger hun sig inden for en organisk og ofte atmosfærisk form for elektronisk musik. Faktisk har hun udgivet en to LP’er og en EP, som er gået relativt ubemærket hen. Potentialet er der bestemt!

Laura Drescher – Little Miss Pretty

Laura Drescher – Keep It Warm

Laura Drescher – Animals

Laura Drescher – No Problem

 

Goldy GoLightly 

goldy golightly22

I den svævende og melankolske ende af indiepoppen finder vi Goldy GoLightly.  Oprindeligt opstod bandet i forbindelse med en scenekunstoptræden på VILDSKUD-festivalen for ny scenekunst, hvor bandet gav en række koncerter som inkluderede teater-performance og live-visuals. Så mon ikke vi kan forvente en audiovisuel koncert på Uhørt?

Goldy GoLightly – We Are

Goldy GoLightly – Up In The Air

Goldy GoLightly – Beat The Beast

 

Programmet for dagen kan du se her (klik for større billede):

SPILLEPLAN-UHØRT SPILLEPLAN--2013

Transport:

UHØRT ligger på den gamle B&W grund på Refshaleøen i København, ca. 3 km. fra Christianshavns Torv.

Bus: 9A og 40 til festivalpladsen. Bus 40 stopper lige foran festivalpladsen, mens man med 9A skal gå ca. 1500 m.

Havnebus: Man kan også vælge at tage havnebus til festivalpladsen. Her skal man tage linje 992.

Bil: Der er gode parkeringsmuligheder. OBS: Husk, at man ikke kan køre med bil gennem Christianshavn og Holmen.

Læs mere om transportmuligheder her.

 

Uhørt Festival | Homepage

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply