Tussilago

19 maj 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

4393477530_6e39867585_z

Stokholmskvartetten Tussilagos navn er velvalgt. På dansk betyder det Følfod, en plante der i udseende minder en del om mælkebøtten. Hvorfor er det så et velvalgt navn, spørger du?

Fordi det med Tussilagos tilbagelænede og dagdrømmende lydsignatur i ørene er nemt at forestille sig en lang lur i en hængekøje spændt ud mellem to egetræer med tykke stammer og svulmende trækoner, omgivet af en mark med tusindvis af vilde gule blomster.

Tænk svensk ødegård, og de billeder du får på nethinden kunne passende akkompagneres af Tussilagos musik. Indtil videre ligger der tre numre klar fra en fremtidig EP. Musikken er primært instrumentalt. Det eneste nummer, hvor der decideret synges på, er Lovesong #1, hvor der i det fjerne høres en nærmest søvnlullende messen, som passer glimrende til sangens cykliske og repeterende struktur.

 
Tussilago – Lovesong #1

 

Farewell har en lignende meditativ effekt, krydret med et varmt uuhh uhhh kor i baggrunden.

Tussilago – Farewell

 

Bardo er lidt mere beskidt i det, med en rocket guitar, og en jazzet trompet til at skabe en smule storbystemning.

Tussilago – Bardo

Tussilago er nyeste medlem af pladeselskabet og kollektivet INGRID, der har arrangeret en speciel koncert på dette års Roskilde Festival med Lykke Li, Peter Bjorn And John, Miike Snow Coco og J. Åhlund plus gæster. Måske gæster Tussilago i denne sammenhæng, hvem ved?

Lykke Li’s bror Zacharias Zachrisson spiller i øvrigt med i Tussilago.

 

Tussilago | Facebook
Tussilago | Soundcloud

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply