The Shaking Sensations

19 feb 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Shaking Sensations

For nogle år siden havde jeg en dyb fascination af post-rockgenren, katalyseret især af islandske Sigur Rós, ameikanske Explosions In The Sky og danske Lis Er Stille. Jeg følte mig tiltrukket af genrens episke måde at bruge guitaren klangmæssigt som enten en krystalklar, glitrende, rumklingende lyd eller som støjende, ambient element.

Genren udmærker sig efter min mening med sin unikke evne til at udtrykke en form for indestængt længselsfuldhed, kombineret med en storslået skønhed af den slags man rent visuelt let kommer til at koble med billeder fra den vilde og afsides natur. Jeg husker da også at have hørt Sigur Rós’ musik i adskillige trailere for BBC producerede naturprogrammer. Effekten er ikke til at tage fejl af. Både musikken og billederne synes at lægge flere længder til hinandens iboende skønhed.

 

Siden er jeg gået lidt død i genren, idet det virker som om, det bedste inden for genren allerede er lavet og ikke kan overgås, samtidig med at genren synes fastlåst i den samme opskrift indeholdende en vekselvirkning mellem stille, reflekterende passager der langsomt bygger op til et klimaks (Explosions In The Sky lever i den forstand perfekt op til sit navn!). Dette gør sig særligt gældende indenfor den rent instrumentale udgave af post-rocken.

Måske er det fordi jeg har holdt en pause fra genren, at jeg igen er blevet modtagelig, for jeg er blevet ualmindelig glad for danske The Shaking Sensations‘ nye single Rocket Summer, der er første smag på det kommende album Start Stop Worrying, som er på gaden den 25. marts. Pladen følger op på debuten East of Youth fra 2011.

Rocket Summer varer ca. 11 minutter, hvor post-rockgenrens tradition med at dyrke kontrasten mellem bombastiske klimakser og afventende, tindrende smukke passager bliver holdt i hævd. Alligevel er nummeret i min optik ekstremt forførende i kraft at dets stærke melodiske kvaliteter. Noget der især kommer til udtryk i nummerets anden halvdel. Derfor, som så meget inden for denne genre – hav tålmodighed, når du lytter.

The Shaking Sensations – Rocket Summer

Mp3_Rocket Summer (2013)

Jeg håber Rocket Summer er repræsentativt for Start Stop Worrying som helhed, for i så fald lover det godt! Albummet vil indeholde 6 nye numre og godt en times musik. Det er indspillet live i København i efteråret og er efterfølgende blevet mixet og produceret af Matt Bayles i Seattle. Matt Bayles er bedst kendt for sit mangeårige samarbejde med bands som Mastodon og Isis, men har de seneste år også beskæftiget sig med den instrumentale rock, hvor både Mono og Caspian har været under hans behandling. De to sidstnævnte har jeg begge tidligere dyrket intenst. Især Mono’s Hymn To The Immortal Wind fra 2009 indeholder nogle virkelige flotte numre.

Udover at producere og mixe pladen, har Matt også indspillet piano og synth på pladen, hvilket har bidraget til et nyt og anderledes musikalsk indtryk. Om pladen og processen siger bandet selv:

“Selvom vi rent genremæssigt stadig befinder os i det de fleste kalder for instrumental post-rock, har vi som band modnet og turde tage nogle beslutninger og gå i nogle nye retninger, som umiddelbart går imod de gængse principper og tendenser indenfor genren. Vi har stadig numre som udvikler sig over 8-10 minutter for til sidst at eksplodere på helt traditionel vis, men vi har også eksperimenteret med kortere numre og en mere ligefrem ’approach’, både i lydudtrykket og kompositionerne. Samarbejdet med Matt har bidraget til en større dybde i de enkelte numre og hvor vi følte at vores debutalbum i høj grad levede ved at være et værk, med numre som ofte hang sammen med hinanden og gennem en hel plade voksede, synes vi her, at vi har med seks numre at gøre, som sagtens kan stå alene og være repræsentative for vores musik.”

Bandet har i øvrigt indgået aftale med det tyske pladeselskab Pelagic Records om udgivelse i Tyskland, Schweiz, Østrig og Frankrig, samt Storbritannien og Skandinavien. Selskabet huser bl.a. blandt andet bandet God is An Astronaut og har efterhånden etableret sig som en sværvægter på det europæiske marked, når det kommer til produktioner og udgivelser af plader indenfor post-metal, post-rock og instrumental rock.

I forbindelse med udgivelsen begiver bandet sig ud på en fire uger lang Europatour, der bringer dem igennem Tyskland, Belgien, Frankrig, Schweiz, Italien, Østrig, Slovakiet, Tjekkiet og Polen.

Danmark bliver dog ikke snydt. The Shaking Sensations giver koncert den 15. marts  Musikcaféen i Huset i Magstræde sammen med Nørrebrokoret. Franske Ikebana vil også være at finde på plakaten denne aften, ligesom flere gæster løbende vil blive offentliggjort. Til foråret den 9. maj på Loppen er der endnu en chance for at opleve The Shaking Sensations live.

The Shaking Sensations | Homepage
The Shaking Sensations | Facebook
The Shaking Sensations | Soundcloud
The Shaking Sensations | Bandcamp

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply