The Road To Suicide

18 aug 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

The road To suicide

Odense/Kbh-baserede The Road To Suicide har fanget min opmærksomhed med deres drømmende og psykedeliske rock, eller måske mere præcist psych-gaze. Foruden de traditionelle rockinstrumenter bruger bandet bl.a. didgeridoo (blæseinstrument fra aboriginerne i det nordlige Australien), violin, sitar og det mystiske instrument theremin, der er et elektronisk musikinstrument, hvor lyden frembringes ved at bevæge hænderne mellem to antenner uden at røre instrumentet overhovedet.

Bandet, der tæller 7 medlemmer, udgav på Levitation Records den 20. maj i år en split-EP med bandet Spökraket, der bevæger sig i et beslægtet lydunivers. På EP’en glimrer The Road To Suicide med tre numre af ca. 24 minutters varighed i alt.

Nu kaldte jeg musikken for psych-gaze og hvorfor nu det? Jo, musikken har klokkeklare psykedeliske eller næsten spirituelle elementer, specielt nummeret Looking For Water. Til tider minder det om et imaginært soundtrack til et svampetrip – eller rettere sådan som jeg forestiller mig, at sådan et trip må være (idet jeg aldrig har prøvet det). Derudover er der noget kraftigt hypnotisk over de tre numre. De synes at snurre langsomt og tæt på søvndrukkent om sin egen akse, hvilket resultere i at lytteren lulles ind i en slags underbevidst tåge af intens mental stilstand.

Som bandet selv meget præcist udtrykket det, er musikken:

“(…)et flydende lydlandskab gennemvædet og oplyst af gnistrende dopamin-nedslag, på én gang komfortabelt og trygt omfavnende som varme vandmasser -og samtidig helt dybt nede og kradse i underbevidstheden, så den uvilkårligt er nødt til at flytte på sig! Hypnotisk opadgående spiraler af musik tager tilhørerne med over i en præ-bevidst sindstilstand, på smertegrænsen til eufori..”

 

Psykedeliske videoer:

 

Indspilning og mixning af et debutalbum er rapporteret påbegyndt.

Bandet skulle være meget kompetente live. I år har de bl.a. spillet med Papir på Drone, varmet op for Tamaryn på Stengade og spillet på Henrys Dream Festival. Og i efteråret kan du fange dem her:

19. september – Flux Festival Aarhus
10. oktober – Loppen w. Asteroid #4
11. oktober – Radar – Aarhus Psych Fest

 

The Road To Suicide | Facebook
The Road To Suicide | Bandcamp

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply