The New Division

21 nov 2012 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

The New Divisions seneste EP Night Escapes har dannet soundtrack til mit liv den senste uge. Det fire mand store LA-baserede band gør sig i synthpræget pop med tydelige tråde til 80’erne og bands som Joy Division, New Order og Depeche Mode. Samtidig peger lyden i retning af et moderne og lettere science fiction-agtigt udtryk.

På denne EP når The New Division hidtil uanede højder med drømmende, storladende kompositioner, der både kan være tilbagelænede og dansable alt efter lytterens humør. Men fælles for EP’ens fire numre er, at de har en berusende effekt. Man bliver som lytter ligesom “swept away”. Jeg vil fremhæve to numre til trods for den generelle skyhøje kvalitet (der i øvrigt kan opfattes ganske bogstaveligt).

Især første nummer Pride, er fuldstændig magisk med sit fyldige lydbillede, der på merstligvis bygges op af fejende, glitrende guitarstrøg og lige dele krystalklare og vindimiterende synths, dybe basgange og en fjern, længselsfuld vokal. Det kommer i min verden tæt på eufori i sin reneste form. Bedst som man tror, at det ikke kan blive bedre, introduceres en melodisk udbygning ved ca. 3.20. Dette ekstra lag i nummerets sidste fjerdedel, hvor vokalen samtidig letter og har direkte kurs mod himlen, fuldender et ekstremt smukt og velkomponeret nummer. Fik jeg sagt, at jeg knuselsker det?

De fine detaljer står i øvrigt i kø for at blive fremhævet. Lig f.eks. mærke til overgangen ved 2.15 og især 3 minutters mærket, i fagsprog et såkaldt drop, der lyder som en mellemting mellem en teltlynlås fra en anden verden og et digitaliseret smækkys. Denne lækre lyd faciliterer overgangen mellem en intensitetsoptrapning og genintroduktion til den “fulde lyd” med fast beat og hovedmelodi. Ikke i sig selv noget særligt, det er virkeligheden et klassisk virkemiddel, men er her kreativt veludført.

På titelnummeret Night Escape får The New Division hjælp af den græske chillwave duo Keep Shelly In Athens, der bidrager til et mere følsomt og nænsomt udtryk. Her kan du trygt lukke øjnene og lade dig synke hen i en blød imaginær sky .

 

Her i øvrigt et par ældre tracks, jeg godt kan lide fra EP’en Rookie:

 

The New Division | Homepage

The New Division | Facebook

The New Division | Soundcloud

The New Division | Bandcamp

The New Division | Spotify

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply