The Great Dictators

11 maj 2012 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

The Great Dictators startede i juni 2011 som en trio, dannet af forsanger Dragut Lugalzagosi, og kort efter blev gruppen udvidet med 4 medlemmer.

De 7 gutter elsker alle slags store følelser, den gode melodi, skæve og knap så skæve instrumenter, alt ligefra sfæriske ballader til swingende bar-hymner, Americana-varme og nordisk melankoli, og bandets mål er at kombinere alle disse elementer i deres musik.

Og hvordan lyder det så i praksis? Det lyder som mørk og melodiøs folk ala Tindersticks og The National. Dragut Lugalzagosis stemme er virkelig stærk. Den er mørk og sprød og dare I say – sexet. Dertil kommer at bandets brug af talrige instrumenter skaber en et nuanceret lydbillede, som er let at forelske sig i.

The Great Dictators vil i løbet af 2012 udgive en EP Trilogi. Den første When I Waltz udkom i midten af januar i år og er co-produceret og mixet af Nikolaj Nørlund. Her bliver der bl.a. spillet på  sav, autoharpe, banjo og harmonika, imens frontmand Dragut Lugalzagosi synger med sin dybe og drømmende røst.

Her er nogle eksempler fra denne EP:

 

Anden del i trilogien Horrorscopes rammer gaden d. 11. juni og mixes af Morten Bue (Mew, Figurines, Under Byen). Hvis du spørger mig er kvaliteten stadig meget høj. I hvert fald at dømme efter første udspil fra denne EP, som røg online for et par dage siden:

 

Trilogien bliver komplet i december med den sidste EP, og næste år udkommer debutpladen.

Hold øje med The Great Dictators i 2012! I mellemtiden kan du høre flere tracks på bandets bandcamp eller soundcloud profil.

 

The Great Dictators | Bandcamp

The Great Dictators | Facebook

The Great Dictators | Soundcloud

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply