The Divers

12 jan 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

tokyo_underwater_01

The Divers er et næsten ubeskrevet blad. Jeg faldt over dem, da jeg så, at de er support til Musik Mig Blidt-yndlingene Far Away Form Fijis releaseparty den 21. februar på Ideal Bar, hvor de fejrer udgivelsen af deres tredje EP.

The Divers er en københavnsk duo bestående af Mikkel Andersson (Lars and the Hands of Light, Helsinki Poetry) på guitar, synth og vokal og Benjamin Kongsted (Skind og Ben) på vokal.

De første ord, der falder mig ind, når jeg lytter til åbningsnummeret Bigger High på demo-Ep’en Music Matters er “cool”, “groovy” og “80’er-lyd”. Det er dog ikke dækkende for den musikaske profil, hvis man tager alle fire numre i betragtning. Den kraftige brug af synths sender tankerne i retning af drømmende firser-pop med et melankolsk twist, men der anes også en inspiration hentet fra britisk new wave og psykedelisk rock. Vokalen er for det meste dyb, mørk og dvælende, men på Descending Rain, introduceres en androgyn, lys og håbefuld vokal, ligesom en manipuleret lys vokal også bløder op på det ellers mørke og kølige udtryk på Bigger High. 

Lyt til hele EP’en her:

 

Det er efter min mening et skyhøjt niveau duoen lægger for dagen på denne skønne EP. Den kan downloades gratis fra deres Bandcamp-side.

Til supporttjansen for Far Away From Fiji på Ideal Bar optræder The Divers med fuldt band-lineup. De har allieret sig med nogle kompetente herrer i form af Anders Thambo Rasmussen (The Eclectic Moniker, Börsenfieber) på bas og synth, Peter Kohlmetz Møller (The Eclectic Moniker) på synth og kor samt Rasmus Valldorf Jensen (CTM, Nikolaj Nørlund) på trommer og kor.

Både Far Away From Fiji og The Divers står højt på listen over kunstnere jeg gerne vil høre live, så jeg er med 99 % sikkerhed at finde blandt publikum den 21. februar! Er du?

The Drivers | Facebook

The Drivers | Bandcamp

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply