Solomon Grey

13 aug 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

solomon grey

Solomon Grey er en duo bestående af britten Tom Kingston og australieren Joe Wilson. Jeg er blevet ret pjattet med deres lyd, der vækker associationer til Radiohead, Bon Iver og Tv On The Radio.

Især single Gen V har noget umiskendeligt Radiohead over sig med sit hakkende guitarriff og melankolske vokal. Der er samtidigt noget futuristisk over nummeret i kraft af den loopende synth, der kører i baggrunden det meste af tiden samt den Daft Punk-agtige vocoder-vokal, der finder sted omkring halvvejs. Flowet i nummeret, forestiller jeg mig, må være ret optimalt til, når man er på farten!

Solomon Grey – Gen V

 

Seneste single Gascarene Sound udfolder det futuristiske præg yderligere, dog på mere afslappet dronepræget vis. Ja, med sin bølgende, svævende synths er der faktisk noget sci-fi ala Vangelis (Blade Runner) over den mættede stemning. Vokalen er lys og lige så luftig som nummeret i øvrigt, mens mekaniske, længselsfulde “skrig” høres i det fjerne og forstærker melankolien. Det smukke nummers rygrad er en suspensefyldt pulseren og dertil tilføjes nogle plukkede violinstrenge charmerende ind i mellem. I sidste halvdel af nummeret letter rumskibet i slowmotion til et langsomt opbygget klimaks.

Solomon Grey – Gascarene Sound

 

Egentlig fik jeg første gang øje på Solomon Grey i vinteren 2012, hvor de udgav dette mere poppede og soulgroovede nummer, som er fedt men knapt så originalt som de to seneste udspil.

Solomon Grey – Firechild

 

Solomon Grey | Soundcloud
Solomon Grey| Facebook
Solomon Grey | Homepage

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , ,

Leave a Reply