Sol Seppy – The Bird Calls, and Its Song Awakens the Air, and I Call

26 maj 2012 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Første gang jeg hørte Sol Seppy var som opvarmning til en Sparkle Horse koncert på Vega tilbage i 2006. Jeg kom ret sent, så nåede kun at høre hendes sidste nummer, som var nummeret Enter One. Men det var nok til, at jeg forelskede mig hovedkulds i musikken. Dagen efter gik jeg direkte ned og købte hendes debut album The Bells Of 1 2, som siden er det blevet en all time favourite.

Men siden har Sophie Michalitsiano, som Sol Seppy i virkeligheden hedder, ikke givet så meget som et pip fra sig. Hun har været som sunket i jorden. Jeg har løbende tjekket op på, om hun skulle være kommet frem fra sit hi, men uden held – indtil nu.

Sol Seppy er ude med en ny EP med det mundrette navn The Bird Calls, and Its Song Awakens the Air, and I Call. Den er forløber for et nyt album med fuldt orkester.

De tre sange på EP’en lyder som om, de skrevet om natten ved Sophies klaver i skæret fra et enkelt stearinlys. De føles meget intime og inderlige. Vokalen pendulerer mellem det skrøbeligt hviskende og det sfærisk insisterende. Instrumentalt er klaveret i centrum, men også celloen gør sit til at røre lytteren. Sangen Music er nok min favorit:

Sol Seppy – Music

02 …

 

Hør bidder af de to andre sange fra EP’en herunder:

Du kan købe albummet via indietorrent.org for kun $3.5 og vælge mellem mp3 og Flac formatet.

Hvis du ikke kender debutalbummet The Bells of 1 2, så synes jeg, du skal give det et lyt. Det er svært at vælge højdepunkter ud, for der er ingen dårlige skæringer på pladen. Men det er ikke kun ømt og smukt det hele, som det du indtil videre har kunnet høre i dette indlæg. Der er også upbeat numre på pladen. Lyt f.eks. til Move, der har triphop – og støj elementer.

Afslutteren Enter One, som vandt mig over, vil jeg også lige knytte et par ord til. Jeg elsker sangens overgang fra det skrabede, nøgne udtryk til det mere brusende, stormfulde og dramatiske. Da jeg i sin tid hørte sangen live, føltes det som en bølge af koncentreret skønhed skyllede ind over mig, og mine nakkehår rejste sig i noget der mindede om ærefrygt.

Sol Seppy – Enter One

12. Sol Seppy – Enter One

 

Hør hele albummer her:

 

Til sidst en lille bonus som ikke findes på nogen udgivelser:

 

Sol Seppy | Facebook

 

 

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , ,

Leave a Reply