SOAK – en stjerne i svøb

25 mar 2014 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

soak

Hendes artistprofil på Facebook lyder: “Short Irish kid who appreciates Dragons & Dinosaurs. Has wonky bottom teeth & writes song. Kind of funny sometimes. Interests: Guitars, scrapbooks and giraffes. Occasionally turtles.”

Derudover skater hun i sin fritid. Umiddelbart lyder hun jo som en gennemsnitsteenager. Men skinnet bedrager. I den grad!

Jeg blev nemlig blæst bagover, da jeg for et par år siden hørte den kun 16 årige singer-songwriter Bridie Monds-Watson fra Belfast fra Nord Irland, der går under kunstnernavnet SOAK. Med to EP’er med tre sange på hver imponerede hun mig med sin evne til at skrive sangtekster og melodier med en lethed og indsigtsfuldhed som mange ældre kollegaer aldrig kommer i nærheden af, eller i hvert fald ikke formår at kommunikere så rent og fint som tilfældet er med SOAK. Hendes vokal taler direkte til hjertet med en uskyldsren og charmerende kvalitet, der er særdeles svær at ryste af sig.

Med andre ord er det en fuldstændigt vanvittig standard denne unge irske dame lægger for dagen!

Tjek blot Sea Creatures fra EP’en af samme navn:

SOAK – Sea Creatures

 

Også numrene Numb og Trains fra EP’en Trains hører til mine favoritter

SOAK – Numb

SOAK – Trains

Trains her i en liveversion, som jeg endnu bedre kan lide:

 

Her lidt over et år efter at disse to EP’er så dagens lys, er hun endelig blevet signet af ingen mindre end det fremadstormende skotske electropop-band Chvrches’ nye pladeselskab Goodbye Records. Det er selskabets første signing, og forhåbentlig kan denne blåstempling være med til at skabe noget opmærksomhed omkring SOAKS betydelige talent.

EP’en Blud, der udkom for en uges tiden siden er mere atmosfærisk, har flere lag og i det hele taget flottere produceret. Den indeholder desuden et Chvrches remix.

Hvis titelnummeret ikke vinder dig over, så står verden ikke længere. Blud er et mindre mirakel af en sang! Jeg er decideret afhængig af dens skønne bittersøde melodi og let folkede instrumentering. Og så bliver jeg aldrig træt af at lytte til Bridie Monds-Watsons vokals unikke klang. Desuden spiller Bridie alle instrumenter selv på Blud, undtagen bassen.

SOAK – Blud

 

Giv resten af EP’en et lyt!

 

 

En stjerne i svøb måske? Hvad synes du?

 

SOAK | Homepage

SOAK | Facebook

SOAK | Bandcamp

SOAK | Soundcloud

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply