Snigpremiere: The Oceans gennemgår deres debut-EP track-by-track

19 aug 2018 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

En dag før den officielle release på The Oceans debut-EP med den simple titel EP I, kan du eksklusivt høre den på Musik Mig Blidt lidt længere nede i indlægget.

EP I er første del af en dilogi, hvor den anden EP udkommer i starten af 2019. EP I er den glade, sommerplade i dur, hvor EP II vil være modsætningen; den melankolske, vinterplade i mol. Sangene på begge EP’er er frugten af omkring tre års sangskrivningsarbejde med at finde frem til The Oceans identitet og kerne.

Vokalklangene, de simple melodiers storladne støjpoppede indpakning og den energiske perkussion (på nogle numre) på EP I minder mig lidt om én af mine absolutte yndlingsbands – danske Kissaways Trails. Yndlingsnummeret er nok sidste sang på pladen – Song To Molly, hvor bl.a. de hvinende guitarer og det højstemte og fællessangindbydende vokalarbejde virkelig gør nummeret til en berusende, livsbekræftende affære.

Lyt til EP’en her:

 

Track by track gennemgang af The Oceans

Intro

“Det er åbningsnummeret på vores debut EP, og det er det sidste nummer, der blev skrevet til pladen. Det er tænkt som en tålmodig og dronet introduktion til hvem The Oceans er, og hvad der er vores lyd. Messen sidst i sangen er en anskuelse af, at hverken tid, rum, kærlighed, livet etc. er lineært. Den anden EP i dilogien har samme opbygning, og derfor har vi skrevet en intro sang til begge EP’er.”

My Copenhagen Love

My Copenhagen Love handler om søgen og jagten efter noget mere. Noget man ikke ved, hvad er. Drømmen, pigen eller stedet man vil være. Den handler om ikke at være tilfreds med, hvor man er, fordi man vil mere. Man SKAL mere. Men man kan ikke finde det, ligegyldigt hvor meget man vader op og ned af gader. Det ligger dog derude, og en dag vil det lykkes. Det er et af de allerførste numre, som vi har skrevet tilbage engang i 2015, og det gav derfor rigtig god mening for os at sende det ud som første single til EP’en.”

We Really Miss You

“Det er en hyldest sang til en livslang bedste ven, som desværre ikke længere er iblandt os. Sangen har været med til at bearbejde sorgen over tabet, og den er skrevet, som man ville snakke til hende. Den glade og upbeat melodi er skrevet sådan, så man med glæde mindes om alle de gode stunder og samtaler, når den bliver afspillet. Når vi spiller den live, er det dog altid med en klump i halsen og et kys mod himlen.”

She

“Den mest direkte kærlighedssang på pladen skrevet til pigen, man er forelsket i. Det er en ballade pakket ind i en masse guitar støj, og et nummer der giver en god ro til EP’en, hvorfor vi også har placeret det ca. midt på pladen.”

You & Me

You & Me, er en hyldest til kærlighed, og den tager udgangspunkt i et ungt og befriende naivt, elskende par. Og så er den et statement om at kærlighed er for os alle. Ligegyldigt hvilken religion, race, farve, sexualitet osv. man tilhører. Alle har ret til at elske eller blive elsket uden at blive tvunget til- eller benægtet at elske. Kærlighed er en menneskeret. Den er skrevet om og til alle kærlighedspar i verden – unge, gamle, heteroseksuelle, homoseksuelle, biseksuelle, transseksuelle, par med forskellig race, farve og køn, osv. Love above all.”

Song To Molly

“Sangen er skrevet en tidlig morgen uden nogen nattesøvn i ren eufori og glæde over livet. Og den handler om det selvsamme – den rus man kan opleve ved, når noget er rigtig godt og dejligt. Det kan være pigen, ens venner, musik, kunst, alkohol, et stof, livet, etc. Den handler om at omfavne og elske livet og hinanden.”

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,

Leave a Reply