Small Feet – Liar Behind The Sun EP

7 maj 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

small feet

I mange år kæmpede Simon Stålhamre med mindreværdskomplekser og turde ikke vise sine sange frem for omverdenen. Det ændrede sig, da han en dag mødte Jacob Snavely, som overtalte ham til at tage sine sange seriøst. Kort efter kom Christopher Cantillo til og de dannede Small Feet.

Lad mig slå fast med det samme, at Simon Stålhamre godt kan pakke sine mindreværdskomplekser langt væk! Han besidder et åbenlyst sangskrivertalent og formår med sin stemme, at ramme en rå ærlighed og naivitet, som kun få kan. Sammenligningen med Daniel Johnston ligger lige for, men man kan også sagtens mærke Stålhamres kærlighed til Neil Young samt inspirationskilderne Red House Painters, Bill Callahan, Nick Drake, Townes Van Zandt og Leonard Cohen.

EP’en er indspillet lo-fi, og det fungerer god, fordi det ufuldkomne lydbillede harmonerer godt med  Stålhamres skrøbelighed, der i sig selv er en attraktion i bandets lyd. Samtidig er melodierne smukke og og lettilgængelige på en gammeldags Beatles-agtig måde, i den forstand at de er forholdsvis lige ud af vejen. Lo-fi lydens støvethed hjælper også denne association godt på vej. Karakteristikken gælder primært EP’ens upbeat numre. Den anden halvdels melodier er mere komplekse og tøvende i sin struktur, som om Stålhamre vejer sin ord med ekstra omhu.

Sidst men ikke mindst har vi Stålhamres stemme, der emmer af autenticitet og inderlighed. Nok snak, nu til selve musikken.

Et eksempel på et upbeat nummer:

Liar Behind The Sun

Det rørende nummer, Rivers, er indspillet på en iPhone og lyder som om, det er indspillet i gigantisk tom slagtehal. Denne rå, men samtidig rumklingende lyd understøtter dybderne i sangens indholdside fornemt.

Small Feet – Rivers

 

Giv hele EP’en et lyt:

 

Glæd dig til efteråret, hvor debutalbummet, From Far Enough Away, Everything Sounds Like The Ocean, udkommer.

 

Small Feet | Facebook

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , ,

Leave a Reply