Sleep Party People

28 nov 2010 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Først fornylig begyndte jeg at lytte intenst til Sleep Party People’s debutalbum, der udkom tilbage i januar. Da jeg først hørte Brian Batz’ sælsomme musik, var jeg ambivalent omkring den manipulerede vokal, som dominerer på flertallet af sangene. Den forekom mig en smule påtaget og unødvendig.

Men nu – efter at have lyttet til pladen i dens helhed flere gange, har jeg skiftet mening. Vokalens barnlige klang rummer en melankolsk skønhed, men samtidig er den lidt uhyggelig og mystisk. Denne iboende kontrast virker sært dragende på mig.

At Sleep Party People formår at skabe musik, der på én og samme tid er både dystert, smukt, sært, magisk, uhyggeligt og behageligt drømmende, siger efter min mening noget om kvaliteten. Og så skader det jo ikke, at det passer ret godt til det vinterlandskab, som de fleste i landet oplever i øjeblikket!

Sleep Party People – Our Falling Snow

Our Falling Snow

Sleep Party People – 10 Feet Up

10-Feet-Up

Sleep Party People – I’m Not Human At All (Download)

I_m Not Human At All

Et kig/lyt værd er i øvrigt livesessionen fra The Copenhagen X Sessions, hvor Brian Batz  har taget 4 ekstra mand med (alle iført kanin kostumer selvfølgelig!). Her kan du udover at se 4 sange opført live, downloade indspilningerne i mp3 format. Sweet!

Sleep Party People | Myspace

Sleep Party People | Facebook

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply