Schultz and Forever gennemgår Céline + vind koncertbilletter

26 mar 2013 by Søren Lund Korsgaard, 1 Comment »

schultzandforever

Foto: Freja Sofie Kirk

Jeg havde store forventninger til Schultz and Forevers EP Céline, da første single, Two Flowers, blev afsløret før jul. Og mine forventninger er blevet indfriet til fulde. Céline cementerer, at Jonathan Schultz er en aldeles talentfuld ung singer-songwriter med en unik stemme, der med sin guitar som fast følgesvend, kan skrive gode sange.

Som jeg før har skrevet om Jonathan Schultz, og som går igen på Céline, så har hans sangskriv­ning, kom­po­si­tio­ner og stem­me­fø­ring en inte­gri­tet og moden­hed, der burde til­høre én, der er mindst 10 år ældre. Musikken har en nerve, der for­mid­ler følel­serne i en meget ren form.

Céline har da også fået masser af roser i pressen i øvrigt med bl.a. en femstjernet anmeldelse fra Soundvenue. I det hele taget må man sige, at Schultz and Forever har masser af vind i sejlene for tiden. Schultz and Forever et blevet valgt af Gaffa til ”De bliver store i 2013” og til Soundvenues ”Breaking Sound 2013”, og senest er Schultz and Forever blevet nomineret til Årets Upcoming Musiknavn af Politiken i konkurrence med Jetsi Kain, Mathilde Savery, Lower og Eloq (giv din stemme via linket).

Jonathan har været så sød at sende mig nogle linjer, der går bag om hvert nummer på Céline. Læs dem nedenfor, mens du lytter til EP’en.


1.Au Fait: Introen “Au Fait” er skrevet med en ironisk distance. ”Au Fait” er fransk slang for at være opdateret med de seneste nyheder og information fra omverden. Det følte jeg ikke, at jeg var, da jeg var i Paris for at indspille ep´en. Jeg følte, at jeg var isoleret fra min hverdag, og jeg vidste ikke, hvad der foregik i skolen.

2. Sociopathic Youth er en sang, som jeg skrev skitsen til hjemme i Vallø, men jeg færdiggjorde den i Paris. Sangen handler om at være ung og forvirret. Det hele kan nogen gange føles som et tankerod, og man får næsten helt sociopatiske tanker af og til. Man kan godt blive lidt sindssyg nogen gange.

3. Death Rain er en fiktiv historie, som alligevel ikke er ren fantasi. Den er skrevet, da en af mine bedste venner mistede en af hans rigtig gode venner. I sangen prøver jeg at sætte mig ind i historien, og jeg har skrevet den som om, at det handler om mig. Jeg har forsøgt at sætte mig ind i situationen og udtrykt mig lyrisk- hvordan jeg forestiller mig, at det må føles inden i. Sangen berører også religion, for man kan ikke rigtig flygte til en gud, som ellers ville kunne hjælpe en følelsesmæssigt, fordi at ens logik er benægter at der er en gud.

4. Obscured sang om et forhold mellem en mor og en dreng og hvordan deres forhold eskalerer og ender i oprør, fordi drengen bliver ældre og hans psykiske problemer også vokser og på grund af nogle ting, der sker i familien ødelægger deres forhold.

5. Two Flowers er et nummer, der er skrevet om to mennesker. Først var det hemmeligt hvem den var skrevet om, men teksten kom til at ændre sig lidt i Paris, så den kom til at handle om to franskmænd Francois og Céline, som jeg mødte. Francois og Céline er indbegrebet af parisere. Jeg har skrevet sangen på baggrund af min fascination af deres forhold. De to elsker hinanden og var helt sikre på, at de ville blive gift og få børn. Jeg kan slet ikke forholde mig til at skulle sidde fast i sådan et forhold.

————————————————————————————————————————————————

I skrivende stund er Schultz and Forever på turné med americana-folkbandet Dangers Of The Sea. De har allerede givet dobbeltkoncerter i Odense, Århus og Aalborg og tilbage venter Frederiksværk, København, Sønderborg og Thisted:

28.03 Frederiksværk, Gjethuset

30.03 København, Studie 2 (110 kr)

04.04 Sønderborg, Sønderborghus

06.04 Thisted, URT

Jeg har fået lov at udlodde 2X2 billetter til koncerten i København. Vinderne kan se frem til en hyggelig aften med en god portion indie-folk fra de to artister i Koncerthusets Studie 2. Jonathan Schultz akkompagneres på scenen af fire musikervenner, og musikken præsenteres af værterne Mads Axelsen fra Det Elektriske Barometer og Eva Laksø fra musikbloggen Regnsky. Efter koncerten bydes der på efterfest i Studie 3’s unikke rammer.

For at del­tage i kon­kur­ren­cen sender du bare en mail til mail@musikmigblidt.dk med dit fulde navn og “Schultz and Forever” i emnefeltet. Kon­kur­ren­cen slut­ter fredag den 29. marts kl. 20 og vinderne bliver kontaktet direkte og annonceret på Musik Mig Blidts facebook side og som kommentar til dette indlæg.

I anledning af, at de to bands har slået sig sammen om en række dobbeltkoncerter landet over, har Jonathan og forsanger Andreas Bay Estrup fra Dangers Of The Sea indspillet et smukt cover af Leonard Cohens One Of Us Cannot Be Wrong.

 

Det kan også anbefales at tjekke Schultz and Forevers Here Today Session ud, der giver et fingerpeg om, hvordan jonathan lyder med band. Personligt kan jeg dog bedst lide Jonathan, når det bare er ham og hans guitar, så det får du her.

 

Schultz And Fore­ver | Face­book
Schultz And Fore­ver | Bandcamp

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , ,

One Comment

 1. admin siger:

  De to vindere af koncertbilletterne til Schultz And Forever + Dangers Of The Sea i Koncerthuset blev:

  Thomas Schiødt
  &
  Julie Mille Ewald

  Tillykke og go’ koncert! :)

Leave a Reply