Scarlet Chives – This Is Protection

21 sep 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

scarletchives_protection

Danske Scarlet Chives er klar med deres andet album This Is Protection, der byder på mørkere og mere ildevarslende toner, end det var tilfældet på deres selvbetitlede debutalbum. Det går dog hånd i hånd med et luftigt og sfærisk udtryk, som sammenlagt giver et kontrastfuldt og dramatisk univers.

  

Bandets lyd placerer sig stadig mellem alternativ pop og rock, men brugen af synthesizer fylder en del på det nye album og bidrager kraftigt til at give den mørkere tone et mystisk skær. Show The Rest har f.eks. noget Halloween-agtigt over sig, mens det rent instrumentale nummer Sohn  næsten lyder som et bonusnummer på soundtracket til den dystopiske sci-fi-film Blade Runner. Pludseligt og kortvarigt flænser sangen lidt over halvvejs luften i en ekstremt eksplosiv energiudladning. Lur mig om det ikke efterlader dig blæst bagover, hvis du ellers har skruet tilstrækkeligt op for volumen.

Når det kommer til Maria Holm-Mortensens vokal, synes den i forvejen at rumme en naturlig underliggende dysterhed, der effektivt understøtter den overordnede mørke æstetik. Det melodiske er tonet end anelse ned til fordel for koncentrerede stemninger og overordnet et mere sammenhængende lydunivers. Det er dermed knapt så tilgængeligt som før, her er ingen deciderede hits, men albummet belønner til gengæld i højere grad den tålmodige lytter, der giver sig tid til at fordybe sig.

Bandet fortæller selv, at de har skåret mere end til benet rent instrumentalt. Det er således en mere rå og strippet lyd i den forstand at lydeffekter fylder langt mindre. Et godt eksempel er den shoegazede og dagdømmende Some Days Stay, der sætter de uhyggeskabende virkemidler på standby til fordel for en tryggere og mere opløftende tone.

SCARLET CHIVES // Some Days Stay from Riot Factory on Vimeo.

 

Lyset tvinger fortsat mørket på flugt på næste skæring Lift og man tror lige at denne tendens fortsætter albummet ud, men så halvvejs på slutnummeret Eyes Go Dim, rammes vi af en skræmmende kraftfuld tordenstorm indeholdende forvrænget guitar og en smadret basset synth.

This Is Protection er på trods af sine mange uhyggelige stemningsbilleder faktisk et smukt album. Mørke udelukker ikke skønhed. Desuden er albummet varieret nok til at fastholde interessen fra start til slut. Hermed anbefalet!

Scarlet Chives udgiver This Is Protection på det norske pladeselskab Riot Factory, og albummet distribueres af Parlophone.

Som en lille bonus får du lige Rytmeklubbens remix af The Timber Will Fall. 

 

Scar­let Chi­ves | Home­page
Scar­let Chi­ves | Facebook

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply