Scaret Chives udgiver ny single

9 jun 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Scarlet_Chives_Press_Pic_2013_low_res

Scarlet Chives stod bag en af de mest interessante danske udgivelser i 2011 med deres selvbetitlede debutalbum. Nu er de klar med en ny single, The Timber Will Fall med den mindst ligeså stærke b-side In A Ground Floor Apartment.

Singlen er en forløber til bandets andet album, This Is Protection, der udkommer september 2013 på det norske pladeselskab Riot Factory.

The Timber Will Fall drives fremad af især den repetitive bas og den taktfaste trommen. Til sammen danner de en lidt ildevarslende lyd, der understøttes af Maria Holm-Mortensens dramatiske vokal. Det hele blødes en smule op af en optimistisk lydende guitar, men til sidst kulminerer det hele i et bombastisk støj-inferno.

Om denne første single fortæller Maria:

“Det er den sang, der stikker mest ud på albummet. Den er meget stakkeret og uhyggelig. Der er ikke så meget vokal på nummeret, og den er ikke så melodisk båret som de andre sange, men for os repræsenterer den pladen bedst med stemningen, der ligger og ulmer – den samme stemning som gennemsyrer hele pladen. Uhyggelig, men lun.”

Sangen behandler desuden et gennemgående tema på det kommende album, nemlig at andre mennesker er vigtige og erkendelsen af, at man i livet ikke altid kan klare sig selv.

B-siden In A Ground Floor Apartment er mere melodisk båret og har en klarere fremdrift. Netop af disse grunde og fordi Maria Holm-Mortensens særegne vokal får lov at udfolde sig fuldstændigt her, kan jeg rent faktisk bedre lide dette nummer.

 

Scarlet Chives | Homepage
Scarlet Chives | Facebook

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply