Roskilde Rising 2012: Soffie Viemose

4 jul 2012 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Roskilde Festivals warm-up dage er i fuld gang, og Musik Mig Blidt har været til en håndfuld udmærkede Roskilde Rising koncerter.

Søndag imponerede især unge danske Soffie Viemose på Apollo Countdown scenen med sine melankolske, halvdystre og minimalistiske elektroniske kompositioner og indtrængende og længselsfuld vokal.

Musikken er måske ikke den mest oplagte til sol og sommer, men som lydtæppe til efterårs- og vinterdagene er den perfekt. De mange små elektro-knitrende og boblende lyde skaber endda associationer til den fantastiske lyd af fodaftryk i sne.

Roskilde skal have ros for at turde vælge en ung relativ ukendt kunstner, hvis musik ikke ligefrem harmonerer med den udprægede feststemning, som ellers præger festivalens warm-up dage (selvom Viemose dog havde farvet sit hår pink hår til lejligheden!). På trods af lidt tekniske problemer var koncerten for den del af publikum som lyttede til musikken på musikkens egne præmisser en dejlig og vedkommende oplevelse.

Det nummer, der live såvel som i indspillet version imponerede mig mest, var det nyeste nummer – singlen To The Woods:

 

Også nummeret Gift fra Ep’en uden navn fra 2011 er værd at tjekke ud:

 

Roskilde Festival interviewede en glad og tilfreds Soffie efter hendes koncert. Her kan du også høre bider af, hvordan To The Woods lød live:

Roskilde 2012: Soffie Viemose from Bifrost Productions on Vimeo.

 

Du bør også tjekke den stemningsfulde musikvideo ud til To The Woods:


Der skulle komme en fuldlængde album fra Soffie Viemose i løbet af september 2012. Hold øje med det.

 

Soffie Viemose | Spotify

Soffie Viemose | Soundcloud

Soffie Viemose | Facebook

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply