Roskilde Festival 2017: Anbefalinger til onsdag

28 jun 2017 by Niels Christian Juul Dejgaard, No Comments »

Vi rykker ind i de rigtige festivaldage. Du har sumpet nok rundt i campingområdet nu. Vi har her på bloggen lavet en guide, så du ikke er tvivl om, hvad du skal høre. Som altid overlapper nogle af kunstnerne en smule, så dér overlader vi prioriteringen til dig. Justice (Orange scene, kl. 01.00) kender du sandsynligvis, så dem har vi undladt at gå i dybden med, men det er stadig en klar anbefaling, hvis du har brug for at feste igennem! Her følger de mindre kendte kunstnere, vi mener, du skal tjekke ud.

 

VANISHING TWIN – 17.30 – Gloria

Onsdag aften starter syret ud. På den lille, intime Gloria-scene spiller der lidt af et eksperimenterende projekt. Cathy Lucas, som du måske kender fra Fanfarlo startede sidste år projektet, som samme år udgav det flotte debutalbum med den lidt kiksede titel Choose Your Own Adventure.

Numrene er lange og forholdsvis arrogante. Den opmærksomme lytter vil blive belønnet, da det fede i projektet hverken består i det melodiske eller lyriske. Til gengæld er genrekombinationerne fuldstændig geniale. Der bliver leget med organiske jazztrommer, rungende synthezisers, vibrafoner, kontrabas og klarinet. Det lyder som en blanding af støvet 60’er rock, minimalistisk jazz og smuk klassisk musik.

Det er lidt en anden historie med deres nyeste EP Dream By Numbers, som i den grad er mere lyttervenlig. Vanishing Twin allierede sig med den legendariske producer, DJ Shadow, som har hjulpet med indspilninger og produktionerne på EP’en. Resultatet heraf er markant anderledes fra deres første udgivelser, som er svære at lytte til. Numrene er ikke længere pyskopat-lange og rodede (tidligere snakker vi altså 10 minutters skratten), genremæssigt er der kommet et mere definitivt udtryk og der er langt mere format og rytme på numrene. Det har ikke gjort projektet kedeligt, tvært imod. Med et næsten mellemøstligt finisher Dream By Numbers-EP‘en virkelig et klasseeksempel på, hvad en ny producer kan gøre.

Kom som altid i god tid på Gloria – der bliver hurtigt fyldt med mennesker.

 

WARPAINT – 18.00 – Arena

Efter en halv times kunstnerisk pop på Gloria trænger vi nu til noget rytme og tilgængelighed. Det har Warpaint. Kvartetten fra Los Angeles har siden 2009 udgivet fem albums. Det er et rutineret, produktivt og fedt hold. På første album, Exquisite Corpse, er udtrykket mildest talt anderledes end seneste album fra sidste år, Heads Up.

Dengang var det ømt, sfærisk og malerisk. mange af numrene blev dystre, vokalen var så lav og støvet, at man ikke kunne høre teksterne. Det er de ikke længere. Nu er det hårdt, hurtigt og velproduceret. Det fede ved Warpaint er, at de kan skifte udtryk på ingen tid. Fra dyster pop igennem tung elektronisk til klassisk rock. Hør selv her fra første til seneste album. Det eneste, de altid har holdt fast i, er deres karakteriske lyd på trommer og percussion samt bas.

De 4 damer spiller eftersigende med en vanvittig energi live, og med et bagkatolog som deres, så er der ingen grænser for, hvor mange forskellige numre, de kommer igennem. Arena-scenen plejer at være garant for høj, knivskarp lyd. Så mon ikke, at Warpaint får det store telt til at lette.

 

KEVIN MORBY – 22.15 – Pavillion

Efter et par timers pause, skal du nu se den amerikanske troubadour Kevin Morby. Det skal du, fordi han er en genial sangskriver, vokalist, bassist, guitarist og en top-charmerende fyr. Musikken er simpel og singer songwriter-agtigt med et indietwist. Det foregår i et meget behageligt tempo, stemmen er sommetider næsten croonet og der er ikke ét nummer, hvor guitaren ikke er sprød.

Siden 2013 er det allerede blevet til fire album for Morby. Specielt på det spritnye City Music album tager han tempoet lidt op, og rammer en lidt Mac Demarco-agtig stemning, bare knap så syret og gakket. De lidt up-tempo trommer blandet med den sløve bas og søvnige guitar gøre simpelthen musikken så lyttervenlig og hyggelig.

De tidligere plader adskiller sig ikke meget fra hinanden, og hvorfor skulle de det, når numrene er så simple og lækre. Har du en kæreste, så tag ham eller hende med – der er krammer-garanti.

 

Bonobo – 23.00 – Pavillion

Efter 45-minutters guitar og vokal skal du nu høre intellektuel house-musik. Simon Green udgav i 2000 sin legendariske Animal Magic plade. Her blandede han fransk 60’er-jazz med hiphop. Det er ikke til at sige, men mon ikke Den Sorte Skole har hentet en fin del inspiration her?

17 år senere er der kommet mere stilrene produktioner, smukke vokaler fra blandt andet Rhye og tunge Moderat-lignende trommer på Greens beats. Live har han skabt sig et stort ensemble, hvor han fremfører sine værker noget mere organisk, men samtidig beholder den elektroniske stemning. Det er altså en sjov blanding af rave, klassisk og jazz, når han spiller live. Udover sin kreativitet som producer er han en fantastisk DJ, og har derfor sans for nærmest perfekte setlister.

Sidst Green besøgte Danmark var i 2014, så det er en unik mulighed for at opleve den britiske Nicolas Jaar på Apollo-scenens fantastiske Funktion-One lydsystem.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,

Leave a Reply