Roskilde anbefalinger

30 jun 2010 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Jeg beklager den seneste tids inaktivitet på bloggen. Jeg er på 2 ugers ferie på Mallorca med familien og har ikke kunnet finde tid til at blogge. Jeg lover, at der snart vil være mere aktivitet igen!

Som de fleste musikinteresserede er klart over, er Roskilde festivalen i denne uge over os, så her inden det går løs, vil jeg da gerne komme med lidt anbefalinger til, hvad du skulle tage at tjekke ud. Det bliver ikke nogen komplet guide, da jeg ikke har sat mig ordentlig ind i det store udvalg, men håber du kan bruge det til noget alligevel.

Den første jeg vil anbefale, er det danske Dj kollektiv Den Sorte Skole, der efter sigende skulle have en helt fænomenal liveenergi (jeg har desværre ikke personligt haft fornøjelsen endnu). De har før spillet på Roskilde, og i år har de sågar fået æren af at lave et set, der bliver en lang parade af lydklip fra Roskilde festivalens sidste 40 års kunstnere mikset sammen i ét langt mix.

Den Sorte Skole er geniale til at mixe numre på tværs af et væld af genrer og gør det ofte på meget fantasifuld vis. Det er svært at forklare, så i stedet foreslår jeg, at du hopper ind på deres hjemmeside og tjekker et fuldt set ud fra et tidligere Roskilde show.

Nedenfor kan du høre et par numre, men husk, at de er taget ud af et mix sammenhæng.

Den Sorte Skole – Track 04 (Lektion#2, 2008)

Den Sorte Skole – Lektion#2 – Track 04

Den Sorte Skole – Track 17 (Lektion#2, 2008)

Den Sorte Skole – Lektion#2 – Track 17

Den Sorte Skole spiller kl. 02:00 fredag nat på Arena

Den Sorte Skole | Myspace

Gonjasufi fik en del opmærksomhed, da han sang på et Flying Lotus nummer. Her i 2010 udkom så hans meget roste debutalbum A Sufi And A killer, der varmt kan anbefales, hvis du kan lide psykedelisk hiphop/rock/dubstep/soul. Yep, det er svært at placere præcist genremæssigt, men det er jo også komplet ligegyldigt, så længe musikken er god – og det er den – på en sært dragende og mystisk måde. Der skulle dermed være en god mulighed for at blive draget ind i en helt anden verden, når han spiller på Odeon scenen lørdag kl. 00:30

Gonjasufi – Ancestors (A Sufi And A Killer, 2010)

03 Ancestors

Gonjasufi – Duet (A Sufi And A Killer, 2010)

10 Duet

Gonjasufi | Myspace

Jeg kan simpelt hen ikke få nok af The Kissaway Trails ungdommelige, naive og energiske lyd og stærke melodier. Desuden elsker jeg, den måde trommerne får lov at fylde og bare brager igennem på storladen og bombastisk vis. Det får mig til at ønske, at jeg var trommeslager! Så da jeg fornylig var til min første Kissaway koncert på Vega kunne jeg simpelt hen ikke lade vær med at spille “lufttrommer” i ren begejstring!

Live er bandet utroligt sammenspillet efter et utal koncerter i det store udland, så jeg anbefaler, at du oplever dem på Odeon scenen søndag kl. 17:00

The Kissaway Trail – New Year (Sleep mountain, 2010)

03 – New Year

The Kissaway Trail | Myspace

http://www.myspace.com/thekissawaytrail
Related Posts with Thumbnails

Tags: , , ,

Leave a Reply