Purple barsler med nyt album til sommer

18 feb 2015 by Søren Lund Korsgaard, 2 Comments »

purple

For en 2-4 år siden var en af de mest hypede nye genrer den såkaldte witch house-genre, der inkluderer navne som SALEM, Balam Acab, oOoOO, Holy Other og måske mest populære Crystal Castles og til dels Purity Ring, hvis vi inkluderer den mest poppede og lyse version af genren. Fællesnævneren hos disse bands er en særdele mørk, nærmest okkult inspireret version af electronica ofte med hip-hop-rytmer, støjelelementer og spøgelsesagtige eller æteriske vokaler.

Purple fortjener sammenligning med de bedste indenfor denne dystre, men coole genre! Luis Dou­rado, der før har lavet elek­tro­nisk musik under andre navne, står bag projektet. Han er født i Porto, Portu­gal og er bosid­dende i Ber­lin. Han er også del af musikkollektivet WeDidIt, der huser navne som Shlohmo, RL GRIME og Ryan Hemsworth – nogle af de mest nyskabende navne indenfor elektronisk populærmusik.

Purples musikalske univers har noget dommedagsagtigt over sig, men rummer paradoksalt nok stadig en mørk skønhed, en slags romantisering af sindets skyggefyldte sider og menneskets dødelighed. Kombinationen af massiv rum­klang, blytunge beats samt lyse og lavfrekvente, mørke synths — mest mørke, tager dig med på en rejse ned i under­ver­de­nen. Det er en verden, der samtidig emmer af majestætisk skøn­hed og melan­koli. En melan­koli affødt af bevidstheden om, at tra­ge­dien måske lurer lige om hjørnet i al sin skæbnesvangre gru. Hvis du lukker øjnene, er det nemt at bilde sig selv ind, at musikken spiller i en mystisk gotisk kirke med meget højt til loftet!

Lad os starte med sidste nyt om Purple. Det helt nyt nummer Extinction er netop landet og er fra Purples debutalbum Silence & Remorse, der er sat til at udkomme til sommer. For første gang høres Luis Dou­rados vokal i sin rene form uden, at den er manipuleret til ukendelighed:

 

For at forstå mine store forventninger til det kommende album, skal vi på opdagelse i Purples bagkatalog. Den selvbetitlede debut-EP udkom i 2011 og kan med for­del høres i sin fulde længde fra start til slut. Flere numre indeholder noget så utradiotionelt i electronica-sammenhænge som panfløjte-samples! Det er en rejse, der, som tit­len på et af num­rene siger “feels strange but feels good”. Favoritterne er de to sidste numre Escaping Into The Mountains og I will Never See You Again. 

EP’en kan downloades gra­tis her.

 

Senere i 2011 udkom singlen Pain Killers, hvor rumklangsbrug og grandiositet når nye højder!

 

Videre til 2013. Her udkommer EP’en Salvation med det, der burde være et decideret klubhit, hvis du spørger mig. The Club er godt nok ikke just festlig, men shit hvor lyder det fedt. Når beatet falder ved 47 sekunders mærket er jeg totalt hooked, og jeg kunne sagtens forestille mig at danse til det hip-hop-inspirerede beat!

 

Shlohmo gav nummeret en tur i remixmaskinen, og det kom der er et lækkert downtempo nummer ud af med metallisk skær:

 

Salvation på Spotify/WiMP:

 

 

Endelig kan du også tjekke disse Purple remixes, der blandt andet inkluderer en tung spøgelsesudgave af t.A.T.u.’s Not Gonna Get Us.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 Comments

  1. MartinDK siger:

    Jeg ser med stor forventning frem til hans debutalbum!
    Jeg har virkelig nydt hans numre fra den eponyme EP – især ‘Fingers crossed’, ‘I will never see you again’ og ‘The city at night’.
    Jeg har haft svært ved at finde mere musik i samme genre – så tak for denne artikel! Nu vil jeg lytte lidt til de kunstnere, du nævner i indledningen, og se, om de ikke skulle være min kop te.

  2. Håber du finder nogle nye yndlinge i de beslægtede kunstnere, Martin :) Og tak for kommentaren!

Leave a Reply