Public Service Broadcasting

15 nov 2012 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Public Service Broadcasting er en duo fra London. Jeg er faldet pladask for deres skønne forening af psykedelisk rock og retrolydende 80’er synth-musik. Ja, der er sågar også spor fra folk ind i mellem. Krydret med lydsamples fra gamle oplysningsfilm, arkivmateriale og propaganda materiale.

Der er ingen decideret sang, kun denne alternative form for spoken word, som giver det hele et lettere bizart og fragmenteret udtryk. Det pirrer sanserne, og så formår bandet vigtigst af alt at imponere med flotte, uforudsigelige og til tider komplekse instrumentale kompositioner. Der er noget hypnotisk over det, repeterende i sin struktur, men stadig med mange fine nuancer, detaljer og variationer som musikken skrider frem.

Det lyder ikke rigtigt som noget andet, jeg kender. Dette er ikke i sig selv nogen kvalitet, men i dette tilfælde er det positivt. Når du lytter til det her musik, er det nødvendigt at du giver det tid og lytter fra ende til anden. Det er ikke musik af den slags der fanger lige med det samme, men det drager dig langsomt ind i sit lukkede univers – især hvis du lytter til EP’en The War Room.

For at “lokke” dig starter vi med den forholdsvise lettilgængelige Everest, der er en ny single, der ikke er at finde på den omtalte EP.

 

Det er svært at vælge de stærkeste numre ud fra The War Room, da albummet som nævnt er stærkest i sin fulde sammenhæng frem for fragmenteret lytning. Men her alligevel mine favoritter:

 

Her er albummet i sin fulde længde:


Du skal heller ikke snydes for den farverige single ROYGBIV (Red Orange Yellow Green Blue Indigo Violet), der skiller sig ud med sin legesyge banjo.

 

Og til sidst et lækkert, mere sfærisk remix af det nummer vi indledte med, Everest. 

 

Tjek i øvrigt Public Service Broadcastings musikvideoer ud på deres Youtube kanal. De har alle samme nostalgiske og retro-prægede stemning med masser af gamle arkiv klip, som numrene også rummer på lydsiden.

 

Public Service Broadcasting | Homepage

Public Service Broadcasting | Facebook

Public Service Broadcasting | Spotify

Public Service Broadcasting | Wimp

Public Service Broadcasting | Soundcloud

Public Service Broadcasting | Bandcamp

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply