Premiere: Shy shy shy – Someone Else

24 jan 2018 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Musik Mig Blidt har en svaghed for den gode popsang, og derfor er jeg glad for at kunne premiere en ny single fra Shy shy shy, som MMB tidligere har anbefalet dig at tjekke ud til bl.a. Spot-festival, Roskilde Festival samt Understrøm festival i Aarhus på baggrund af deres fine EP, Love Songs, fra 2015.

Shy shy shy udgiver dags dato den nye single Someone Else, som forløber til udgivelsen af debutalbummet Make Up, der er på gaden d. 2. marts.

Someone Else er et nummer, der både går i hofterne med sin taktfaste rytme, cirkulære groovy basgange og Dire Straits-agtige guitarfigurer og samtidig taler til hjertet med sine romantisk klingende strygere, der ubesværet kredser om Astrid Cordes og Simon Kjeldgaard rene, unisone vokaler. Der er skruet ned for de elektroniske, syntetiske virkemidler og op for de organiske, hvilket klæder Shy shy shy. Rent musikalsk er det et rimeligt lige ud af landevejen lyttervenligt nummer, men man vil opdage, hvis man lytter efter, at det samtidigt er velkomponeret og detaljerigt i produktionen.

I sammenligning med tidligere udgivne numre, er det måske mindre iørefaldende ved første lyt. Men det er til gengæld i min optik mere cool og tilbagelænet i forhold til den måde, melodier og harmonier tilbyder sig til lytteren, snarere end presser sig på.

Det er også et nummer, der egner sig fremragende til at blive spillet på repeat, for det bliver det faktisk bare bedre af. f.eks. i bilen på landevejen (apropos lige ud af landevejen) eller med et andet fartøj fra a til b.

Astrid Cordes (sang/keyboard) fortæller om singlens indhold på lyriksiden:

“Det en sang om at være ensom og upopulær. Den handler om hvordan man retfærdiggør og forklarer det over for sig selv. Trods sin rimelig kække lyd er det jo faktisk lidt et trist nummer. Det er jo en stor løgn at man ikke behøver kærlighed fra andre end sig selv.”

Lyrik

When you look in the mirror
You see a cool cat
As tight as a tiger
All neat and clean
Not a hair out of place
Sharp as a knife
When you turn on your smile
You’re sweet as peach

Love yourself
You don’t need love from
Someone else
Someone else
Love yourself
You don’t need love from
Someone else
Someone else

They’re all jealous
You read it in their eyes
They squint and scrutinize
Always looking for flaws
They try to throw you off balance
To get under your skin
But what they really want
Is for your shine to rub off

Love yourself
You don’t need love from
Someone else
Someone else
Love yourself
You don’t need love from
Someone else
Someone else
Love yourself
You don’t need love from
Someone else
Someone else
Love yourself
You don’t need love from
Someone else

 

Det kan du vente dig af det kommende debutalbum

Som sagt udkommer Shy shy shys debutalbum Make Up d. 2. marts. Albummet  belyser på forskellig vis kontrasterne mellem det, man gerne vil præsentere for verden, og hvad man helst vil at skjule – hvad man vil, kontra hvad man gør; det man siger, kontra det man føler. I teksterne har Shy shy shy undersøgt disse sider af deres personligheder, sider som vi mennesker normalt ikke har så meget lyst til at snakke om. Det er et synth-pop-album, der med almenmenneskelige temaer som eksempelvis jalousi, fortrolighed, udlængsel, ensomhed og tosomhed holder et spejl op, som man som lytter har nemt ved at genkende sig selv i. De ofte unisone vokaler står klokkeklart i et stramt, velkomponeret og detaljeret lydbillede, der er skabt i samarbejde med producer Rune Borup (Vinnie Who, I Got You On Tape mv.).

 

Related Posts with Thumbnails

Tags: , ,

Leave a Reply