Premiere: Hør Josa Barcks sprudlende nye single “Square Pie”

15 mar 2017 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »


Cover: Tejs Holm / Portrætfoto: Jannie Rask

Danske Josa Barck er et anagram for multi-musiker og producer Jacob Rask, hvis andensingle Square Pie fra et kommende album, jeg har den store glæde at kunne premiere her på Musik Mig Blidt. Faktisk er jeg bogstaveligt talt helt oppe at ringe over at få lov at premiere nummeret, for hold nu op, hvor er det bare et vitaminboost af en sang, som er umulig ikke at blive i godt humør af. Det er lyden af umiskendelig optimisme og sommervibes. Lige til at blive høj af!

 

“Jeg vil virkelig gerne sprede så meget glæde som overhovedet muligt med mine numre. Hvis jeg kan give nogle mennesker en federe dag, uden at det bliver på bekostning af eftertænksomheden, er jeg lykkelig.

Jeg syntes, det rammer et sjovt sted imellem positivitet uden at det bliver lalleglad, og eftertænksomhed uden at det bliver patetisk.”

Sådan beskriver Josa Barck selv arbejdet med førstesinglen Salute fra 2016, der med fjerboa og 200 km i timen gav lytterne det første smugkig ind i det univers, der danner rammen om den kommende udgivelse.

 

Square Pie er den naturlige fortsættelse af denne stemning af en farverig verden fuld af konfetti, fjer og sæbebobler og andre livsbekræftende ting, som Salute kickstartede

Det er kontrolleret, regnbuefarvet kaos i auditiv form.

“Jeg har prøvet at tage udgangspunkt i samme energi og samme fanden-i-voldskhed, for at prøve at se om jeg ikke kunne presse udtrykket til det yderste! 

En slags ekstrem-sangskrivning – Endnu vildere, endnu mere intenst – endnu flere farver og endnu mere kærlighed!”

…Som om førstesinglen måske slet ikke havde peaket endnu, og andensinglen i virkeligheden er klimakset i førstesinglen”.

Begge singler er smagsprøver på det kommende album, og demonstrerer først og fremmest en musikalitet ud over det sædvanlige samt lige dele lyst og evne til at eksperimentere og udfordre popskabelonen. Det er samtidig svært ikke at tænke på bands som Animal Collective og Flaming Lips og de danske kollegaer Treefight For Sunlight og Oh No Ono, når man lytter til de to sange.

I hvert fald når det kommer til lyduniverset. For faktisk er Josa Barcks ikke så nem at sætte i bås endda. For det første kan hans tekstunivers være i skarp kontrast til den optimistiske og festlige lyd og omhandle tunge, alvorlige emner som flygtningekrisen på Salute og den ulige fordeling af verdens goder på Square Pie. Josa Barcks beviser med andre ord, at euforisk pop ikke behøver at være letbenet på indholdssiden. 

For det andet er Josa Barck lidt af musikalsk kamæleon, som ikke lader sig begrænse af genrer og branchestrategiske hensyn fra projekt til projekt. Hans debutalbum Eureka fra 2015 var således væsentligt mere afdæmpet og bevægede sig i krydsfeltet mellem genrer som folkpop, americana og blues.

Josa Barcks er altså en alsidig kunstner, rig på facetter, og jeg glæder mig meget til at høre mere!

Fakta om Josa Barcks:

Josa Barck skriver, indspiller og producerer selv alle sange, ligesom han spiller størstedelen af instrumenterne på numrene.

  • Josa Barck (Jacob Rask): Vokal, Guitar, Percussion, Synth, Keys, Sampler, producer, mixing, mastereing
  • Mads Behrend: Synth, sampler
  • Rasmus Toystrup: Trommer
  • Kaare Bjerke: Bas
Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,

Leave a Reply