Premiere: Debutsingle fra A Kind of Man er et fængende, drømmende vidunder af en sang!

20 aug 2018 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

A Kind of Man er et nyt soloprojekt fra forsanger, sangskriver og komponist Bjørn Rosenquist, som jeg har æren og fornøjelsen af at præsentere de første officielle toner fra her på bloggen.

Overskriften på dette indlæg er store ord, men jeg er mildest talt meget imponeret af både håndværket, musikaliteten og den stemning, som Bjørn Rosenquist præsterer med sin første officielle single, Teddy Love. 

Teddy Love er nemlig en usandsynligt fed indie rock/pop-sang med en genial melodi og en dejligt drømmende energi. Helt ubesværet veksler Bjørn Rosenquist mellem knejsende falset og sprød, tilbagelænet coolhedsvokal. Nummeret er i perfekt balance, forstået på den måde, at dets følelsesregister spænder fra eufori til melankoli, selvom de to følelser nærmest er hinandens modsætninger. Præcis ligesom de to følelsestilstande også i det virkelige liv er hinandens naturlige følgesvende – er de det også på Teddy Love. Og det er ikke så let en bedrift endda.

Efter min mening, kandiderer nummeret til at være et af de foreløbigt bedste udgivne sange på dansk jord i år, på trods af at det altså er en debutsingle. Stærkt gået!

Bjørn fortæller selv om sangen her:

“Jeg lavede guitar-temaet i verset og teksten til første og andet vers for flere år siden. Efterfølgende lavede jeg den første del af produktionen i samarbejde med Anders Mortensen i et studie på konservatoriet i København, og til sidst blev hele nummeret (to år efter) lavet på én aften med Julian Winding (producer, red.) på et kollegieværelse. Teksten er skrevet ud fra en forestilling om det perfekte drømmescenarie til et parforhold. I mine start-midt tyvere havde jeg mange drømme, samtidig med at jeg nød at være alene, så jeg var i lidt af et dilemma. Det er den energi sangen er skabt ud af. Den handler ikke om nogen bestemt pige eller et bestemt forhold.”

Teddy Love udkommer med en imponerende musikvideo, der gennemlever de
drømmescenarier, absurditeter og drømmende følelser, som sangen rummer. Lyt til sangen og tjek den tilhørende video ud herunder:

Instruktøren Meeto fortæller om videoen:

“Med Teddy Love havde jeg lyst til at lave en drømmefilm. En lille film om det indre liv. Om at vågne op efter en lang morgenfest og gennemleve lige dele eufori og depression. Drømmelagene er meget praktisk bygget op sådan så A Kind Of Man helt fysisk går fra rum til rum i et stort udefinerbart boligkompleks. Hvert rum repræsenterer et nyt univers; en ny drøm.”

A Kind of Man udkommer med sin debut-EP, produceret i samarbejde med Julian Winding, den 12. oktober.

Han spiller i øvrigt på lørdag den 25. august til UHØRT Festival i København, hvor der vil være rig mulighed for at høre alle de nye sange før EP’en lander.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,

Leave a Reply