Premiere: Asthmatic Harp udgiver ny ‘Nordic Noir’ single

8 nov 2017 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Den danske London-baserede musiker og sangskriver Asthmatic Harp har hentet inspiration i den nordisk krimigenre og mere specifikt i de populære TV dramaer Forbrydelsen og Broen. Den nye single Moorgate offentliggøres med en musikvideo, der i et dystert, animeret univers tager os med til en række gerningssteder i London.

Moorgate er den anden af i alt tre singler fra Asthmatic Harp’s single-trilogi, Royal Mail. De tre numre er opkaldt efter undergrundsstationer i London og bærer titlerne: Kilburn, Moorgate og den endnu uudgivne Seven Sisters. Sangene kan betragtes som breve, der indkapsler stedspecifikke fortællinger og stemninger fra
knudepunkter og udkanter i den pulserende storby, London.

Moorgate er et folk’et, Tom Waits-inspireret og fantasifuldt nummer i et univers af stryger- og klarinetarrangementer, samplede legetøjsklaverer samt lyde fra en håndoptrukken pladespiller, der er optaget i et forladt kapel i Wales. Trods det dystre tekstunivers er singlen et sprudlende, filmisk bekendtskab i kraft af den rige instrumentering og Asthmatic Harps medrivende og dramatiske vokal.

Asthmatic Harp om Moorgate:

“På min daglige pendlen til Moorgate station ville jeg få tiden til at gå ved at læse gratisaviserne. Jeg var rystet over mængden af hårrejsende artikler om mord og vold, der blev skrevet om. Det gik op for mig, hvor let jeg glemte den dramatiske virkelighed, som disse artikler formidlede. I mit hoved blev personerne i artiklerne ligeså fiktive som de personer, jeg kunne følge i TV- krimier som Forbrydelsen og Broen.”

Idéen til Moorgate udsprang af et ønske om at sætte fokus på, hvad det gør ved os, når mængder af mord og vold i nyheder og medier deler spalteplads med underholdende guides til Hollywoods seneste sladder. Asthmatic Harp nævner desuden Nick Cave and The Bad SeedsMurder Ballads som en stor inspirationskilde.

Idé og inspiration udmøntes i en historie om en kvinde, der vågner op i sin grav og indser, at hun er blevet myrdet. Med Asthmatic Harps egne ord: “Det er en krimi, der finder sted i et morbidt, næsten absurd, univers”. Den første single, Kilburn, har til sammenligning et folk’et og nostalgisk udtryk.

 

Glæd dig til den sidste single Seven Sisters, der introducerer et mere eksperimenterende, elektronisk lydbillede. Det sker d. 5. december.

 

Biografi

Asthmatic Harp er filmisk indie-pop med musikalske referencer til artister som Björk, Sufjan Stevens, Nick Cave og My Brightest Diamond. Det er den danske sangskriver, komponist og producer, Hannah Fredsgaard-Jones der står bag projektet. Med Asthmatic Harp har hun givet koncerter lige fra Austin, Texas til London og København til Göteborg.

Hvad enten det er solo eller med band er historierne og de genkendelige melodier altid i fokus. Udover de gængse spillesteder og festivaler har Asthmatic Harp også givet koncert på toppen af et fjeld i Kungälv (SE), på en ladcykel rundt i Aarhus’
gader samt til adskillelige akustiske stuekoncerter i både England, Sverige og Danmark.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , ,

Leave a Reply