PRE-Be-UN

15 sep 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

pre-be-un

Manden bag det kryptiske navn PRE-Be-UN er Nicolai Kleinerman Koch, som tidligere har spillet keys i Oh No Ono, Choir of Young Believers og Boom Clap Bachelors.

For en lille måned siden udgav han albummet Clean Spasms, som jeg klart vil anbefale, hvis man har hang til alternativ solbeskinnet pop.

Man kan tydeligt høre, at Nicolai Kleinerman Koch har mange strenge at spille på fra sin fortid i forskellige bands med forskellige udtryk. Albummet emmer af legesyghed og vellykket eksperimenteren med at fusionere poptendenser med alle mulige andre ubestemmelige udtryk. Resultatet er et charmerende kludetæppe, hvor det konkrete går hånd i hånd med det abstrakte. Lyden er udpræget naiv og ubekymret på overfladen. Af og til lyder det lidt på harmonierne som om, vi har at gøre med Beach Boys’ underlige lillebror. Det stikker dog dybere end som så, især hvis man lytter til teksterne, der er kraftigt inspireret af Nicolai Kochs studier af konceptuel poesi, Fluxus-bevægelsen og andre avantgarde-grupper, dog uden at teksterne har et decideret akademisk tilsnit.

Det charmerende Kludetæppe væves blandt andet af samples, hvor grundkilden er uidentificerbar, vintage synths, plekterbas, gamle trommemaskiner, diverse etniske instrumenter og ikke mindst Nicolai Kleinerman Kochs skæve vokal.

Om Clean Spasms fortæller Kleinerman:

“Det er nyttesløst at søge efter en autentisk folkekultur i det kapitalistiske samfund. Med PRE-Be-UN vil jeg gerne etablere forståelsen af netop popkulturen som en autentisk folkekultur og lave et tværsnit, der viser lytteren roden af popmusikken som en kvasimysticistisk folkemusik. Mine tekster har flertydighed som ideal, og jeg tror, man kan tale om en art hyperreferentialitet, der på sætnings-niveau konstant stikker tråde ud til pop- og avantgardekultur. Alt fra Gene Vincent til George Brecht”.

 

Lyt til Clean Spasms via Wimp eller Spotify. Mit favoritnummer er Curiou Conundrums.

  

 

Singlen Mysteriously in Love:

 

Tjek også Pinkunoizus remix af Mysteriously In Love og Milky Medicin til ét nummer.

 

PRE-Be-UN | Facebook

 

Related Posts with Thumbnails

Tags: , ,

Leave a Reply