Paper Cranes – YRTPS (EP)

6 okt 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

tumblr_mdu2s0FqR91qdzqr2

Vi skal ned i dybet. Ind i dybet. Ind i de dybeste afkroge af os selv. Det kan det danske electronica-band Paper Cranes hjælpe os med. I en raffineret melankolsk cocktail af drypstenshule-associerede beats og basgange, ambiente guitarstrøg og synthbølger, elektronisk atmosfære, glitch og støj samt blid rumklangsindpakket vokal skaber de fire drenge et rum for refleksion for lytteren.

Paper Cranes benytter sig ganske vist af electronica-virkemidler, men musikken har en poppet sensibilitet, der transformerer de tekniske greb til sjælfuld slowmotion-pop. Når tendensen er mest udtalt, kommer det tæt på James Blake’ske tilstande (især Safe Word) og den nye stjerne på dette territorium – Sohn. Det overordnede lydbillede får mig også til at tænke på Moderat/Apparats indadvendte og komplekse version af EDM (electronic dance music). Referencer som bandet godt kan være stolte af!

Værsgo at tage en dyb indånding og dykke ned der, hvor din bevidsthed mister sit fokus og sættes i slowmotion med Paper Cranes’ debut-EP YRTPS.

Paper Cranes tæller medlemmerne Jacob Herred Reimer, Kristian Evert Dolberg, Lars Asger Nørby og Oliver Christopher Young.

 

Paper Cranes | Soundcloud

Paper Cranes | Facebook

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply