Owsey & Sweetheart of Kairi

21 nov 2011 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Foto: Mala

Den seneste uge har jeg savlet over Owsey‘s og Sweetheart of Kairi‘s atmosfæriske musik. Genremæssigt er vi sådan ca. ovre i en krydsning mellem blid dubstep, ambience og chillwave med vekslende tyngde. Det er musik, der får tiden til at stå stille. Det er musik så salig, at man kunne tro, det var produceret af engle.

Men det er også musik, der kræver sin tålmodighed. Her kan du ikke skippe ind midt i nummeret for at vurdere, om det er godt eller skidt. Så hvis du ikke er i det tålmodige hjørne, så vend tilbage til dette indlæg en anden go’ gang. Jeg vil i øvrigt anbefale et par gode hørebøffer eller højtalere, som er i stand til at gengive dyb bas, for at få den optimale oplevelse. 

Owsey (udtales “Oh-zee) har remixet en række kunstnere, herunder den purunge Birdy, der er kendt for hendes cover af Bon Ivers Skinny Love. Så her har vi altså et remix af et cover – og et aldeles vellykket et af slagsen. Owsey er ikke bange for at standse helt op i passager og dvæle ved langstrakte synthflader og vokaler, der giver ekko i uendeligheder.

Birdy – Skinny Love (Owsey Remix) by Owsey

 

Vi fortsætter stimen:

Birdy – Shelter (Owsey Remix) by Owsey

Essáy & Stumbleine – Rhiannon (Owsey Remix) by Owsey

 

På Owsey’s originale numre er det om muligt endnu mere atmosfærisk og drømmende. Det er som at tage ud på en lang rejse, hvor du ikke ved, hvor du ender, og når du når til enden, ved du ikke, hvor du startede. Du glemmer simpelthen tid og rum undervejs. Men rejsen er fantastisk så who cares!

We Gazed Far Out To Sea (The Unending Quartet’s Version) by Owsey

She Had One Chance Before He Sailed Away by Owsey

 

Owsey er også med i et andet projekt, Sweetheart of Kairi, sammen med en anden kunster, der kalder sig Sorrow.

Sweetheart of Kairi & CoMa – Last Summer Song by Owsey

Sweetheart of Kairi – Leaving You Behind by Owsey

 

Sidste nummer indeholder et sample fra et af mine yndlingsscores – Thomas Newman’s American Beauty. Samplet er fra skæringen Any Other Name. Sweetheart of Kairi – To Yearn and To Reconcile by Owsey

 

Owsey | Soundcloud

Owsey | Facebook

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply