Night Beds

27 jan 2014 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

night beds

Night Beds gav koncert i Beta på Amager i november sidste år, men desværre opdagede jeg først dette dette gode band nogle dage efter, og det ærgrer jeg mig gul og blå og i dag!

Siden er jeg virkelig blevet glad for debutalbummet Country Sleep. Et album bestående af lutter gode sange, der bevæger sig ubesværet i mellem genrer som alternativ folk, pop og indierock.

Night Beds er lig med sangskrivning på højt plan. Teksterne kredser om sorg og tab, og forsanger og sangskriver Winston Yellen er i tillæg i besiddelse af en vokal, der virkelig kryber ind under huden på én og giver kuldegysninger, når han for alvor krænger sin sjæl ud. Yellens vokal minder mig om Fyfe Dangerfields, forsangeren fra Guillemots, som udgav det glimrende album Through The Windowpane (tjek det ud, hvis du ikke kender det!) tilbage i 2006, hvor jeg for alvor var begyndt at få øjnene op for magien i al den alternative musik, som ikke lige fandtes i radioen. De to sangeres stemmer har inderligheden og grundklangen til fælles, men Yellens vokal er dog ikke så desperat og løssluppen som Fyfe Dangerfield, men er mere rolig og kontrolleret.

Kan du høre ligheden? Jeg har valgt to sange fra hver kunstner, hvor vokalen er i fokus. Lyt herunder.

 

En ny single fra Night Beds er netop landet, og den holder det høje niveau fra debutalbummet. Lyt til den her:

Night Beds – Head For The Hills

 

Ikke nok med det. Fornylig delte Winston Yellen på flere opfordringer sin debut EP online og lagde den endda til gratis download (spørg ikke hvorfor track nummer 1 og 3 tilsyneladende mangler – jeg ved det ikke). Den er indspillet helt tilbage i 2008, men talentet var tydeligvis allerede soleklart dengang. Især de to sidste sange er virkelig smukke.

 

Hør debutalbummet Country Sleep via Spotify eller WiMP:

 

 

Nyd os denne fine livevideo af Ramona:

 

Night Beds | Homepage

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply