Natlyst byder på modigt grænsesøgende debutalbum

12 mar 2019 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Natlyst er et ungt grænsesøgende, alternativt, dansksproget poporkester, der den 7.marts udgav et yderst overbevisende debutalbum med titlen Modig.

Det grænsesøgende islæt kan identificeres i bandets trang til at kombinere den poppede, rytmiske musik med den mere avantgardistiske kompositionsmusik, hvor skabelonerne opløses og uforudsigeligheden får plads – men ikke mere end, at melodierne stadig kan hæfte sig hos lytteren. På den måde trækker Natlyst på et meget organisk musikalsk udtryk, som man finder i lignende afskygninger hos danske kollegaer som f.eks. Efterklang, Navneløs og Under Byen.

Natlyst består fast af hele 11 musikere(!), inkl. strygere, blæsere og rytmesektion, og tilsammen skaber de med Amanda Drew (forsanger/sangskriver) i front et lige dele storladent dragende, ærligt og sårbart univers. Med så mange musikalske elementer i spil, er der fare for et rodet og usammenhængende lydbillede, men producer og mixer Esben Inglev fra Penguin Productions formår at holde flot sammen på det hele i et meget fokuseret og lækkert lydbillede.

Titlen Modig synes velvalgt. Ikke kun fordi bandet rent instrumentalt tør søge væk fra de mest genkendelige musikalske skabeloner og strukturer, men også fordi, det ikke just er nemme emner som Amanda Drew dykker ned i med hendes fortællinger om bl.a. (kvindelig) seksualitet, depression og angst set fra en ung kvindes perspektiv. Med andre ord er der noget på spil i de tankefulde og tankevækkende tekster, og man fornemmer tydeligt, at udgangspunktet er personligt for frontfigur Amanda Drew. Især unge mennesker vil jeg tro let kan identificere sig med tekstuniverset, men emnerne er almengyldige, så ingen lyttere er ekskluderet.

En stor anbefaling skal Modig have med på vejen fra Musik Mig Blidt. Det er nok det stærkeste album fra et dansk navn, jeg indtil videre er stødt på i år, og jeg glæder mig til at følge bandets færd fremover.

Lyt til det flotte debutalbum herunder, og tjek også den fine musikvideo ud til singlen med den toneangivende titel, Jeg Har Lyst!

 

Koncert på Musikcaféen

Natlyst er netop nu på releasetour og spiller i København d. 16 Marts i Musikcaféen på Huset-KBH. Facebook-event her.

 

Medlemmerne i Natlyst er:

Amanda Drew, Alma Kjær Agergaard, August Korsgaard, Lars Asger, Christian Pedersen,
Caroline Egedesø, Albert Burchardt, Alfred Lykke, Silke Kidholm, Ida Guldberg, Toke Hansenius.

 

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , ,

Leave a Reply