Musik Mig Blidt præsenterer (Vol. 8): ØYA & Rainbrother

18 mar 2018 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

“Musik Mig Blidt præsenterer” er et samarbejde mellem Musik Mig Blidt og Kulturstationen i Vanløse, hvor Musik Mig Blidt kuraterer en magisk showcase-aften med artister fra det danske vækstlag, håndplukket til lejligheden!

Tidligere udvalgte kunstnere har været Tusindfald, Jens-Ulrik Kleemeyer, Milford, Palace Winter, Sweet Tempest, Late Bloomers, Flod, Feivel, PFAU, Rasmus Brix, Diet, Hey Way, Yune, Fugleflugten, Goodbye Lisichka, Oliver Dengsø, Mads Vadsager, Eucrid Elms, Penny Police og Death Machine.

Til denne ottende koncertaften i rækken d. 22. marts er det ØYA og Rainbrother, der får en plads i spotlyset. Nedenfor kan du læse mere om de to kunstnere, høre eksempler på deres musik, og til sidst i dette indlæg kan du læse, hvordan du kan vinde billetter til koncerten!

Billetter kan købes her via Billetto (70 kr. inkl. gebyr).

Facebookevent 

Tid: Døre kl. 20.00 / Koncertstart kl. 20.30

Sted: Kulturstationen Vanløse, Frode Jacobsens Plads 4, 1. sal, 2720 Vanløse

(lige ved siden af Vanløse st. (metro))

ØYA

Jeg er utrolig glad for at kunne præsentere ØYA live, for det er et af de mest interessante danske navne, jeg er stødt på i årevis! Hvordan ved jeg det? Jo, jeg har fået lov til at lytte til en demo af bandets endnu uudgivne debutalbum, Dreams Rewind, som blæste mig fuldstændig bagover!

Musik Mig Blidt fik æren af at være det første medie til præsenterer ØYA online med nummeret Granite. Siden er offentligheden blevet indviet i singlerne Dreams Rewind og Fire Lines, som du kan høre herunder.

ØYA’s lydunivers udgør mangefacetteret udtryk, som veksler mellem det stille og drømmende til større og mere forløsende lyduniverser. Melodierne er smukke, og instrumentationen rig og varieret, mens sangteksterne kredser om tilbagevendende mareridt, kontrol, frygt og overgivelse og om pludselig ro og indsigt.

Bag ØYA står Mathias Holm, der siden han var barn både har sunget, spillet klaver, guitar og trommer. Han spiller også keyboard i indie/world/jazz/folk bandet Girls in Airports og har tidligere spillet med Broken TwinPenny PoliceBisseCaroline Henderson og Quadron, så Mathias må siges at være en erfaren musiker.

De sidste 5 år har Mathias Holm haft brug for at følge sin egen vision for musikken, og har således brugt først 3 år på at skrive sangene og dernæst 2 år på at producere pladen i et lille studie på Nørrebro. Det har dog hele tiden været Mathias’ mening at ØYA skulle blive et band, og for nylig blev Ida Duelund fra Silvester og Anders Vestergaard fra Yes Deer derfor tilføjet som medlemmer af ØYA.

Navnet ØYA er valgt af flere årsager. Det betyder både “øen” og “øjne” og er tænkt som et sted man kan søge hen alene, og samtidig som noget man kan møde verden igennem. Det er også et andet ord for “Holm”, Mathias’ efternavn, og derudover synes bandets tre medlemmer at ØYA ganske enkelt lyder flot.

Debutalbummet Dreams Rewind, udkommer d. 4. maj 2018. Over 30 musikere medvirker fra gode bands som Girls in Airports, IRAHDíSAI Got You On TapeHalvcirkelKentaur m.fl.

Koncerten i Vanløse vil være den første, hvor ØYA’s live-lineup består af:

  • Simon Brinck (The Nearness): Guitar og og lyddesign
  • Ida Duelund (Silvester): Bas og vokal
  • Anders Vestergaard (Yes Deer): Trommer
  • Mathias Holm (Girls in Airports): Vocal, keys og guitar

 

Rainbrother

Rainbrother er formet af frontmanden Bjarke Bendtsen fra det psykedeliske folk-band The Migrant. Derudover tæller bandet Aske Aske Fuglsang på guitar, Lars Hvelplund på trommer, Simon Minke på bas og Kristian Sejerskilde på keys og shakes.

Efter min mening er Rainbrother et stærkt overset band herhjemme, som i februar 2017 udgav et af årets bedste danske albums, Tales From The Drought, som oven i købet var bandets debutalbum!

Albummet blev lavet i samarbejde med producer Noah Georgeson (The Strokes, Devendra Banhart, Joanna Newsom) og et meget helstøbt og alsidigt album, hvor du både støder på sprød folk-rock, drømmende westernguitar, rytmisk finurlige kor-elementer, skiftende tempi, repetitive melodiske mønstre, tilbagelænet psykedelia, tranceagtige stemninger samt lækre, rullende jungleagtige beats.

Fordyb dig i albummet her:

 

Der er nyt materiale på trapperne fra Rainbrother, og i denne omgang har bandet allieret sig med den L.A.-bosatte producer Kennie Takahashi, der blandt andet har produceret albums af store internationale navne som Danger Mouse, Beck og Black Keys. Takahashi har flyttet den lidt blidere altfolk-lyd mod det mere rå og skarptskårne.

Første eksempel på dette nye samarbejde er singlen Black Chemicals, der blev udgivet 1. marts: 

 

Gå evt. på opdagelse i et udvalg af musikvideoer fra Rainbrothers debutalbum samt numre fra bandets Soundcloud-profil (hvis nu du ikke bruger Spotify):

 

Konkurrence

Musik Mig Blidt udlodder 5×2 billetter til koncerten!

For at deltage skal du blot finde opslaget på Musik Mig Blidts Facebook, Twitter eller instagram-profil og smide en kommentar i kommentarfeltet. Der vil blive trukket lod blandt kommentarerne onsdag d. 21/3, kl. 21. Vinderne bliver kontaktet samme aften.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply