MONEY

15 jun 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

money

At et band spiller udsolgte koncerter trods en meget begrænset online tilstedeværelse og før en eneste førstesingle er udgivet, er lidt af en bedrift og et meget håndgribeligt tegn på, at et band kan noget særligt. Engelske MONEY har det seneste års tid spillet i en række kirker og nedlagte bygninger i hjemlandet og har på kort tid fået en trofast fanskare. Og bandet har da også vitterligt fat i den lange ende.

MONEY ynder at spille i netop kirker, hvilket giver god mening, idet forsanger Jamie Lees tekster har en spirutuel dimension og kredser om eksistentielle og filosofiske spørgsmål, herunder Guds eksistens eller mangel på samme. Bandet har ikke et videre optimistisk blik på verden, som den ser ud i dag og har i forlængelse heraf beskrevet sig selv som et dystopisk kor. Desuden er bandets lyd stor og majestætisk i den forstand at den, også i studieindspillet form, er fyldt med en katedrallignende rumklang. Rent instrumentalt er det, i modsætning til hvad man ud fra den foreløbige beskrivelse skulle tro, holdt ret enkelt. Det betyder, at tonerne får lov at hænge i rummet med plads til lytterens egen refleksion og fordybelse.

Jamie Lee har en nerve og alvor i sin stemme som er svær at ryste af sig. Dens klang lyder som om, han på samme tid synger om verdens forfald og på vegne af tusind frustrerede og ulykkelige sjæle fra bunden af en udslukt vulkan, hvor han selv står ensom og forladt med blødende hjerte.

Bluebell Fields er anden single fra dette ekstremt lovende firkløvers hånd. Den handler om en veninde, der en sommer gik ind på en mark af klokkehyacinter i Nordirland og blev så overvældet af synet, af farvens renhed, og den harmoni hun følte, at hun begyndte at tale i tunger, selvom hun ikke er spor religiøs. På samme måde som musik er et abstrakt sprog, der kan formidle de følelser naturen vækker i os, som ikke kan kommunikeres logisk med ord.

MONEY – Bluebell Fields

 

So Long (God Is Dead) var første officielle single, der udkom for et års tid siden. Nummeret handler om den forvirrede og misforståede spiritualitet, der hersker i den moderne vestlige verden i dag og dermed mangler. Noget som Jamie Lee tror er på vej til at ændre sig i takt med, at folk i tiltagende grad bliver mistænkelige overfor den materielle verden og bliver kulturelt vækket, godt hjulpet på vej af den nye kunsts tilskyndelse til at gøre oprør mod den bestående verdens materielle indretning og ensretning.

MONEY – So Long (God Is Dead)

 

I’ll Be The Night er b-siden til So Long (God Is Dead) og er også en stærk sag. 

MONEY – I’ll Be The Night

 

Derudover har MONEY lagt nogle endnu ikke officielt udgivede numre online.

MONEY -Who’s Going To Love You Now

 

MONEY – The Sea

 

MONEY – Goodnight London

 

Derudover har bandet indspillet to fantastisk gribende sessions hos Daytrotter og The Amazing Sessions, hvor der også er flere uudgivede numre.

Amazing Session playlist:

1. Black
2. Goodbye London
3. Hold Me Forever
4. Letter To Yesterday
5. So Long (God Is Dead)

 

Her er linket til sessionen hos Daytrotter: http://www.daytrotter.com/#!/concert/money/20055644-37382860&playerLoadAndPlayTrack=49094246

 

Til sidst får du lige en nøgen akustisk version af Goodbye London fra franskeLa Blogotheque:

Money | Goodnight London | A Take Away Show from La Blogotheque on Vimeo.

 

Der er hermed i den grad lagt i ovnen til bandets første LP The Shadow Of Heaven, der udkommer den 26. august på det gode pladeselskab, Bella Union.

 

MONEY | Soundcloud
MONEY | Homepage
MONEY | Facebook

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply