Mød verden gennem ØYA

15 okt 2017 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

ØYA er et nyt dansk band, som jeg er meget begejstret for at præsentere for Musik Mig Blidts læsere og lyttere, for det er noget af det mest lovende, jeg er stødt på i lang tid.

Første udspil er nummeret Granite, der fungerer som en slags teaser for første rigtige single. Over ca. 2 minutters varighed er Granite filmisk drømmende magi. Samtidig er der noget afventende, mystisk og suspense-agtigt over nummeret, som om det bygger op til noget andet eller større. Det er pirrende. Lyt selv:

 

Jeg har været så heldig at have fået lov til at lytte til bandets demoalbum, som på et endnu ukendt tidspunkt i løbet af foråret 2018 bliver udgivet under den nostalgiske albumtitel, Dreams Rewind. Og jeg kan allerede fortælle dig, at der er noget at glæde sig til, for bandet har udviklet et interessant mangefacetteret udtryk, som veksler mellem det stille og drømmende til større og mere forløsende lyduniverser. Mere vil jeg ikke sige om musikken lige nu, for I kommer til at høre meget mere til ØYA – specielt her på bloggen, som vil følge bandet tæt.

Men hvem står så bag ØYA? Projektets hovedarkitekt er Mathias Holm, der siden han var barn både har sunget, spillet klaver, guitar og trommer. Han spiller også keyboard i indie/world/jazz/folk bandet Girls in Airports og har tidligere spillet med Broken Twin, Penny Police, Bisse, Caroline Henderson og Quadron, så Mathias må siges at være en erfaren musiker.

De sidste 5 år har Mathias Holm haft brug for at følge sin egen vision for musikken, og har således brugt først 3 år på at skrive sangene og dernæst 2 år på at producere pladen i et lille studie på Nørrebro. Det har dog hele tiden været Mathias’ mening at ØYA skulle blive et band, og for nylig blev Ida Duelund fra Silvester og Anders Vestergaard fra Yes Deer derfor tilføjet som medlemmer af ØYA.

Navnet ØYA er valgt af flere årsager. Det betyder både “øen” og “øjne” og er tænkt som et sted man kan søge hen alene, og samtidig som noget man kan møde verden igennem. Det er også et andet ord for “Holm”, Mathias’ efternavn, og derudover synes bandets tre medlemmer at ØYA ganske enkelt lyder flot.

Første single, Dreams Rewind, udkommer til november og er samtidig titelnummeret på det kommende album, hvor over 30 musikere medvirker fra gode bands som Girls in Airports, IRAH, I Got You On Tape, Halvcirkel, Kentaur og mange flere.

Mens du venter på den første officielle single, kan du passende tjekke denne nedskalerede live-session optaget i starten af året af netop dette nummer, som viser nye interessante sider af ØYA:

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply