MINK – Hidden Star

3 mar 2012 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Jeg har modtaget en interessant single fra en dansk elektropoprock-duo, der kalder sig MINK. Projektet er i den grad præget af mystik.

De to herrer bag det hele ønsker hverken vise ansigter eller afsløre deres rigtige navne. I stedet gemmer de  musikalske kræfter i MINK sig bag aliaserne Mick Motto (bas og guitar) og Frank Farben (synth og programming).

De to musikere i MINK mødte hinanden over trommerne på den lokale musikskole som ni-årige. Det er jo i og for sig meget normalt. Men herfra er der ikke så meget normalt over historien mere.

Ifølge pressematerialet afholdte de som 12 årige Danmarks første techno koncert  i en hal forknap 800 mennesker. Senere spillede de i hver sit band – den ene med succes i DM i ROCK, den anden sammen med blandt andre Helle Thorning Schmidt, som dog hurtigt blev udskiftet. Så fulgte et par år som som privatdetektiver. Ja, det begynder, at lyde som fiktion, synes du ikke? Begge fik herefter tilbud om direktørstillinger, som de ikke kunne sige nej til. Noget af et karriereskifte!  Ti år skulle der gå, før de på en tilfældig og fælles forretningsrejse gik en aftentur og blev enige om at genoptage musikken.

Det er nu tre år siden og singlen Hidden Star er første musikalske output. Nummeret er iørefaldende tilbagelænet poprock. På vokal er en sangerinde ved navn Freja W, der heller ikke vil ud med uddybende oplysninger om sin person.

Vi kan vente os mere fra mystiske MINK i fremtiden. Herrene har tænkt sig, at bruge skiftende uopdagede sangtalenter som frontfigurer særskilt til hver produktion/nummer.

MINK udtaler uddybende om deres musik:

“Vi læner os ikke op ad kommercielle toner. Musik skal lyde fedt, det er det vigtigste, og det er det, vi går efter. God musik skal give en ganske særlig følelse i kroppen, når man lytter til den – som når du sætter tænderne i en helt uovertruffen ret, der er krydret til perfektion. Sådan skal musik smage! Uanset hvilken genre, man bevæger sig indenfor,” udtaler Mick Motto.

”Vi elsker musik,” supplerer Frank Farben. ”Derfor lægger vi os heller ikke fast på, at alt fra MINK skal lyde som indierock, elektrorock eller poppet rock. Vi er en hybrid af det meste. Og det eneste, du kan regne med, er at blive overrasket”

Næste single fra MINK “Mirror Mirror” udkommer til april og byder på endnu et nyt navn på vokal – Alice Eva.

 

MINK | Homepage

MINK | Facebook

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , ,

Leave a Reply