Maps

10 apr 2012 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Maps er James Chapman fra England, der laver synthbaseret shoegaze. På det seneste har jeg genopdaget hans musik, der i 2007 var nomineret til en Mercury Music Prize for debut albummet We Can Create, men endte med at tabe til Klaxons’ debut album Myths of the Near Future.

Netop We Can Create er værd at tjekke ud, hvis du ikke kender det. Ekstremt melodisk og dejlig varm lyd. De mange lag og de mange varianter af synths skaber en højt svævende stemning og mange ekstatiske øjeblikke. Og hvis du lukker øjnene, ser du måske, ligesom jeg, af og til de smukke synths som små og store udbrud af blændende lys på indersiden af øjenlågene. Udtrykket er ret patosfyldt og grandiost, så man skal være i humør til det, men er man det, fungerer det til gengæld også godt!

Det eneste der trækker en smule ned i mine ører, er at formlen gentages lidt for meget, og at James Chapmans stemme ikke er den største i verden.

Alligevel er det for mig en plade med mange højdepunkter, her er nogle af dem:

Maps – It Will Find You

04-maps-it_will_find_you

Maps – You Don’t Know Her Name

02-maps-you_dont_know_her_name

Maps – Liquid Sugar

06-maps-liquid_sugar

Maps – Don’t Fear

10-maps-dont_fear

Tjek også det her interessante cover af boybandet East 17’s Stay Another Day, der i 2007 blev udgivet som en julegave fra Maps. Endnu et nummer med synth i utallige afskygninger oven på hinanden. Hen mod slutningen er det hele nærmest badet i lyse synths!

Maps – Stay Another Day (East 17 cover) (Right click to download)

01 Stay Another Day

 

Maps offentliggjorde fonylig, at et nyt album er på vej. Det skulle udkomme omkring september/oktober, og som Musik Mig Blidt ser frem til det med spænding!

 

Maps | Spotify

Maps | Faccebook

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply