Mads Björn – Monolith

8 jan 2012 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

 

Allerede lidt over en uge inde i 2012 en stærk kandidat til årets danske plade landet!

Mads Björn går en lys fremtid i møde som musiker. Ellers er der ingen retfærdighed til. Så er det sagt! I morgen den 9. januar udgiver han pladen Monolith, en magisk, stemningsfuld plade med 11 alternative popsange. Det drømmende udtryk er gennemgående på tværs af både rock, world og folk. Spændvidden er altså stor.

Monolith er indspillet i et hus nær stranden i Thorsminde ved Vesterhavet. Mads Björn står på imponerende vis bag alle instrumenter og stemmer på pladen

Mads Björn har en fortid som sanger og sangskriver i bandet LIMF, som blandt andet har en række udgivelser bag sig og som spillede på bl.a. Roskilde Festival, Midtfyns Festival, Spot 2003 og P3 Tracks. Som soloartist har Mads Björn siden 2004 indspillet EP’er i eget navn samt under pseudonymerne Bellefast og Leo Ryan.

I 2008 genoptog Mads Björn musikken igen efter en længere pause, da han fik mulighed for at turnere med Carpark North, hvor han bla. optrådte med sin egen fortolkning af ”Transparent And Glasslike” på spillestedet Vega. Her transformerede han sangen til en langsom og særdeles rørende udgave af den ellers energiske electro-rock hymne. Et videoklip af denne performance kan du se her:

 

Mads Björn optrådte i 2011 solo på Spot Festival, ved Oppenheimers Eftermiddag samt en stribe koncerter landet over. Ved siden af soloprojektet er Mads Björn med i The King and I, der blandt andet også består af Sebastian Wolff og Cladio Suez fra Kellermensch.

Nok snak, her nogle sange fra pladen:

 

GNMCP er pladens eneste intrumenstale nummer og udgør pladens midte:

 

White Trees er en dejlig drømmende sag, der genbruger guitar riffet fra et ældre nummer, Behave, som Mads lavede under navnet “Leo Ryan”, der var mere et mere ambient, elektronisk projekt.

 

Her gennemgår Mads Björn selv pladen track for track med tilhørende lydbidder:

 

Bonus: Tilbage i 2009 lavede Mads et cover af Kiss nummeret Crazy Crazy Nights, der også fortjener eksponering:

 

I forbindelse med pladeudgivelsen tager Mads Björn på turné rundt i landet. Følgende er hidtil bekræftet (flere koncerter følger):

12. januar: Rust, København

13. januar:  Industrien, Esbjerg

19. januar: HeadQuaters, Aarhus

26. februar: Kulturstationen, Vanløse

Sidst i april: Tobakken, Esbjerg

 

Mads Björn | Homepage

Mads Björn | Soundcloud

Mads Björn | Facebook

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply