Machine, dear – Killing Something That’s Already Dead

16 jan 2012 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

En super interessant vinyl LP er landet i Musik Mig Blidt’s hule på Amager i form af debutpladen fra  Machine, dear; Killing Something That’s Already Dead. 

Machine, dear er Frans Galschiøt Quaade og Anders Søndergaard, der så vidt jeg ved et ubeskrevede blad i musikalsk sammenhæng, men det kan man nu ikke høre. De omtrent 20 minutters musik går langt udenom hooklines, de lette løsninger og laveste fællesnævner. Pladen består af 6 flot komponerede alternative pop-perler, der sigter og rammer dybt både tekstmæssigt og rent musikalsk.

Nu brugte jeg ordet “komponerede”, men bandet selv betegner deres musik som “designet”, fordi computeren både som værktøj og inspirator har været central på flere måder i albummets tilblivelse.

Vinylens coverdesign (se også video længere nede) er ikke bare smuk med dens hypnotiske, sorthvide grafiske udtryk.  Den er også et symbol på pladens tilblivelseproces og tematiske indhold, der i høj grad cirkler om maskinen og teknologiens betydning for mennesket.

Computerens redigeringsmuligheder har spillet en stor rolle under indspildningen af pladen i forhold til effekter, samples og arrangeringen af sangene. Den menneskelige varme skinner på den anden siden klart igennem via vokalerne og de akustiske instrumenter. Det sikrer, at det samlede udtryk og indtryk er harmonisk og rart at lytte til, selvom duoen som sagt ikke har valgt nogen lette løsninger.

Også i sangteksterne mødes maskinen og mennesket. Teksterne kredser nemlig om teknologiske landvindingers betydning for menneskelige relationer. Tydeligst kommer dette tema til udtryk i New Best Friend:

I love and hate this face

A beautiful mistake

Love it hard and it will love you back

If it gets unsafe we trust our kids to do a quick technology

fix

A human speciality

Engines are on

The cycle never stops

Engines on

Until our children will clean the mess, clean the mess for us

And they will clean the mess

Just hope that you are not a part of it

Love it hard and they might love you back

Engines are on

The cycle never stops

Engines on

Until our children will clean the mess, clean the mess for us

 

Her er åbningsnummeret og min favorit:

Machine, dear – Averages

Machine, dear – Killing something that’s already dead – 01 Averages

 

Machine, dear har skabt, eller om du vil, designet en tur til pophimlen. Jeg nød i hvert fald turen. Tag selv turen her:

Hvis du har pladespiller, vil jeg anbefale at købe den flotte vinyludgave af Killing Something That’s Already Dead. Den koster 100 kr. Se en demonstration af designets optiske bedrag her:

Looking at the cover of ‘Killing something that’s already dead’ from Machine, dear on Vimeo.

 

Pladen kan også erhverves følgende steder digitalt:

FREE/DKK 0 (or more if you want) at machinedear.dk shop
DKK 48 at iTunes Store
USD 5.94 at Amazon MP3 Store
EUR 2.94 at emusic

 

Machine, dear | Homepage

Machine, dear | Facebook

Machine, dear | Spotify

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply