M.I.L.K. – If We Want To

23 jun 2015 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

milk

M.I.L.K. er nyt dansk projekt, som med den æggende og tilbagelænede førstesingle If We Want To i den grad har fået hul igennem til den internationale musikblogosfære med tæt på 200.000 Soundcloud-plays på under en måned, hvoraf langt de fleste plays er fra udlandet. At M.I.L.K. er et hypet projekt allerede, er der vidst ingen tvivl om!

 

Bag projektet står den unge krølhårede Emil Wilk, mens de øvrige tilknyttede musikere varierer i konstellation både i livesammenhænge og i forhold indspildning. Heriblandt Mads Damsgaard Kristiansen fra Reptile Youth samt Søren Christensen og Simon Torp Littauer, der har arbejdet med MØ, First Hate, Kill J og Soleima. I praksis er M.I.L.K. et slags soulkollektiv, hvis lydunivers- og signatur er inspireret af 70’er-soulmusikere som Curtis Mayfield og Sly Stone og i mere moderne elektronisk form – dansk-amerikanske Rhye og engelske Jungle.

Hypen er helt fortjent, synes jeg. Nummeret er pefekt til årstiden – til bare at ligge i græsset og dagdrømme, mens man dovent betragter forbidrivende bomuldsskyer (jeg har testet det!). Viben er utrolig behagelig rar og varm og groovy – og som Emil selv kalder det – “sommersensuel”. Sangens tropiske og bølgende elementer gør det til det nemmeste i verden, at bilde sig selv ind, at man er omringet af palmer og på meget varmere breddegrader end kolde og vejrmæssigt utilregnelige DK.

If We Want To bliver oven i købet ledsaget af en både sjov og gennemtænkt musikvideo, instrueret af Emil Wilk selv. Den er retro på sådan millenium-agtig underfundig måde. Den er også sådan Laissez faire meta-agtig, hvilket er guf for en tidligere film- og medievidenskabsstuderende som jeg selv!

Om videoen, der blandt andet består af hjemmevideooptagelser fra en tur gennem Afrika, som Emil Wilk og den internationale topmodel Emma Oak var på tidligere i år, fortæller Emil:

”Videoen er inspireret af følelsen, man får, når man klikker igennem gamle billeder på sin computer, hvor alt er fragmenteret men alligevel hænger sammen. Jeg ville ikke lave et klassisk a til b narrativ, men en mere cirkulær historie, hvor man kan finde flere sammenhænge og historier i historien. Derfor er videoen også er skudt på mange forskellige kameraer, hvor jeg har blandet gamle hjemmevideokamera-ting med mere stiliserede skud af objekter og scener, der understøtter den sensuelle sommervibe som sangen er vokset ud af.”

I slutningen af musikvideoen vendes pladen, og vi hører 45 sekunders forsmag på næste nummer fra M.I.LK, Everything You Know. Det lyder jo mindst lige så fedt, og det kan kun gå for langsomt for Emil med at få nyt lagt op på Soundcloud, så det kan blive en del af mit sommersoundtrack i år!

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,

Leave a Reply