Luftkastel – Luftkastel EP

3 dec 2012 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Tilbage i september skrev jeg om Luftkastels smukke og ekstremt melankolsk lydende single Vågn op. I mellemtiden har det unge danske band sluppet en EP løs, der faktisk lever op til de høje forventninger, singlen gav anledning til.

Pakket ind i endeløs rumklang får de simple, men rammende danske tekster om bristede drømme og kærlighed den fortjente tyngde.

Her er eksempelvis teksten til den føromtalte Vågn op:

“hvis vi løber
lodret op ad muren
støder vi mod grund

hvis vi kunne
ville vi flygte
gennem væggene

vågn op
vågn op
vågn op”

Jeg er desuden ret begejstret for forsanger Han­ni­bal Dahls vemodige og uskyldsrene vokal, der dvæler eftertænksomt ved ordene. Den stemning som vokalen og det instrumentale indkapsler, hjælper lytteren i sin fortolkning af de simple tekster. Stemningen tilføjer med andre ord flere meningsbærende lag til teksterne.

Værd at fremhæve er EP’en sidste nummer, Alle Himlens Stråler, hvor Luftkastel med stor tålmodighed fordeler rendyrket melankoli over lidt mere end 6 minutter. De krystalklare, glitrende guitarer og Hannibal Dahls vokal komplementere her hinanden til perfektion. Det er hjerteskærende stof man lægger ører til:

“under himlen
brænder du
du brænder i regnen

du har lagt dig ned
tværs over blinde motorveje

du brænder som et bål
langt langt væk
langsomt væk
fra din krop

for du har slugt alle himlens stråler

nu kaster du dem alle op”

Det er en særdeles vellykket EP, Luftkastel har lavet, og jeg kan se mig selv forsvinde væk i disse sange mange gange fremover. Hvis der er retfærdighed til, burde bandet vinde nogen hjerter derude med denne udgivelse.

Disse drenge er altså kun er omkring 20 års alderen, hvilket betyder, at vi måske kun har set toppen af isbjerget. Det bliver spændende at se bandets næste udspil.

Luftkastel er så søde, at de giver EP’en væk gratis, eller du kan vælge at betale et selvvalgt beløb. Det sker via bandets Bandcamp side. Find download knappen herunder

 

 

Luft­ka­stel | Facebook

Luftkastel | Bandcamp

Luft­ka­stel | Spotify

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply