Kala-OK

15 mar 2012 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Kala-OK er den nyeste tilføjelse til musikkollektivet omkring pladeselskabet Tambourhinoceros. Den 11. april debuterer Kala-OK med albummet Reminiscence of a Bodily Blues.

Kala-OK er et et-mandsprojekt af Kristian Mondrup, der siden han i 2009 flyttede alene til Kina for at lære kinesisk og fordybe sig i sin musik, har arbejdet på at finde frem til Kala-OKs musikalske udtryk.

Selvom Kristian Mondrup er den primære drivkraft bag det musikalske koncept Kala-OK, har Kristian efter hjemkomsten fra Kina i 2010 langsomt forvandlet Kala-OK til et kollektivt musikprojekt. Singlen ”Stars Are A Sailing” er sunget af Kristians kinesiske kæreste Shiyuan Liu, som også er video-kunstner og har skabt musikvideoen til sangen. Den er en godnatsang, Kristian har skrevet til sig selv i den periode, hvor parret boede i hver sin ende af verden; Kristian i Taipei og Shiyuan Liu i New York. Sangen blev imponerende nok skrevet på 10 minutter. Imponerende fordi den ikke ligefrem bærer præg af venstrehåndarbejde.

Kala-OK – Stars Are A Sailing

Stars Are A Sailing

 

Singlen kan købes her.

På resten af Reminiscence of a Bodily Blues er mange af sangene sunget af Kristians venner fra det københavnske musikmiljø. Vennen og sangeren Christian Rohde Lindinger fra Treefight For Sunlight synger en række af debutpladens sange, og Nicolai Koch, tidligere medlem af Oh No Ono og Choir Of Young Believers, synger også nogle af pladens sange.

Jeg har været så heldig at modtage et anmeldereksemplar, og efter min mening er det et helstøbt album med god variation, bl.a. i kraft af de forskellige vokaler. Uden at det af den grund mister den røde tråd. Et væld af psykedeliske elementer, lo-fi æstetik og gode melodier binder pladen sammen, og pladen lykkes med at gå uden om skabelonagtige strukturer i sangene. Den søger med andre ord de ubetrådte stiger og formår derved at overraske og pirre sin lytter.

Om arbejdet med pladen udtaler Kristian Mondrup:

”I modsætning til de fleste sangskrivere, der enten er sangere eller guitarister, er jeg som udgangspunkt trommeslager. Det betyder, at mange af mine sange er skrevet med rytmen og musikkens tekstur som udgangspunkt. Helt konkret er min plade lavet af tusindvis af melodiske samples, jeg selv har indspillet igennem en årrække på alle mulige forskellige instrumenter. De samples har jeg klippet sammen og indspillet live trommer og bas til. Nogle af numrene er skrevet med henblik på at fungere som sange, nogle blot som musikalske passager, der leder videre og dybere, og det er blandingen af de to spor, som jeg føler er endt med at binde pladen sammen til en helhed.”

Reminiscence of a Bodily Blues udkommer den 11. april som vinyl og på alle de digitale platforme. Forudbestil den på vinyl her.

Senere på året vil Kala-OK spille en række koncerter i Danmark.

 

Kala-OK | Facebook

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply