Jon Hopkins – Asleep Versions (EP)

11 dec 2014 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

jon hopkins

Jeg er kæmpe fan af Jon Hopkins. Det gælder både hans albummer, singler, remixes og scores (Original soundtrack). Særligt albummet Immunity fra sidste år udgjorde den hidtil mest perfektionerede version af Hopkins’ unikke symbiose mellem intelligent techno/elektronisk, melan­kolsk ambi­ente klangflader og neoklas­sisk musik med filmiske tendenser.

Noget af det som Jon Hopkins mestrer bedre end nogen anden, er at skabe smukke melodier og give dem en helt særlig atmosfærisk og svævende dimension med et væld af nuancer. Det er denne signatur, der i lighed med Hopkins’ scores udforskes på nyeste udgivelse – EP’en Asleep Versions. Som fjerne ekkoer af orignalerne er de fire numre på EP’en slowmotion-reworks af numre fra Immunity. Det føles lidt som at betragte et fodspor i sneen langsomt blive udvisket af den nyfaldne sne. Umærkeligt glider numrene sammen over de samlet 25 minutter og danner et vuggeviseagtigt lydtæppe, der i den grad egne sig til de rolige nattetimer eller en frostfyldt vintersøndag, hvor man har god til til at få søvnen ud af øjenkrogene.

Om EP’en udtalte Jon Hopkins fornyligt i et interview til the Quietus, at den er inspireret af den tilstand, han selv kommer i via yoga og meditation:

“By the time you get to ‘Open Eye Signal’, for instance, the idea is that you’ve been slowed down, your thoughts and your consciousness have slowed and your blood pressure has dropped, all these things. I just love that. The feeling that time is dilating around you and that you’re falling off of the edge of the earth.” (Via)

På den måde forsøger Asleep Version at ramme en lyd, der minder om den mental tilstand, hvor man hverken sover eller er helt vågen eller bevidst. Hvis du er interesseret i at læse en grundig gennemgang af hvert enkelt nummer, kan det anbefales at læse hele interviewet!

Lyt til albummet via WiMP eller Spotify, så du undgår pauser i mellem numrene. Alternativt kan de høres selvstændigt længere nede.

 

 

Jon Hopkins (with King Creosote) – Immunity

Jon Hopkins – Form By Firelight (with Raphaelle Standell)

Jon Hopkins – Breathe This Air (Asleep version)

Jon Hopkins ‎– Open Eye Signal (Asleep Version)

 

Hvis du kan lide denne drømmende, atmosfæriske side af Jon Hopkins’ musik, har jeg kompileret en playliste med alle hans tracks til dato med denne specifikke kvalitet. Jeg har døbt den “Dreamy cinematic Jon Hopkins”:

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , ,

Leave a Reply