Hymns From Nineveh

2 feb 2011 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Bag Hymns From Nineveh står 23-årige Jonas Haahr Petersen, der tidligere var forsanger og sangskriver i bandet Attrap. Forrige jul udgav han Ep’en Uncomplicated Christmassongs, som jeg af uransagelige årsager desværre glemte alt om denne jul.

Heldigvis er hans selvbetitlede album på gaden 21. februar, og det er virkelig et album, der har slået benene væk under mig!

Navnet Hymns From Nineveh refererer til historien om byen Nineveh i Det Gamle Testamente. Jonas er da også troende kristen, hvilket klart kommer til udtryk i teksterne.

Alle sangene på albummet er folk-prægede popmelodier, der også kunne kaldes hymner eller elegier. De rummer en intimitet og skrøbelighed, som er svært ikke at blive påvirket af.

Albummet spænder fra nedbarberede udtryk med Jonas og hans guitar til komplekse polyrytmiske arrangementer, hvor guitaren får følgeskab af et væld af instrumenter. 20 musikere gæster albummet, her i blandt RebekkaMaria, som bidrager med sin vokal på korsiden, der i øvrigt generelt tilfører en slags salig højstemthed til det musikalske udtryk.

Tænk Sufjan Stevens og Bon Iver, så har du en ide om hvordan Hymns From Nineveh lyder.

So Mournful The Elegy, So Comforting The Hymn by Hymns from Nineveh


Hymns From Nineveh |Bandcamp

Hymns From Nineveh | Myspace

Hymns From Nineveh | Homepage

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply