Houses – A Quiet Darkness

19 apr 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Houses

Når jeg lytter til Houses nye album A Quiet Darkness, slår det mig, hvorfor jeg har denne blog. Albummet resonerer så dybt med mit væsen og bevæger mig følelsesmæssigt i en sådan grad, at jeg fryder mig over, at jeg har denne platform, så det forhåbentlig kan nå ud til nogen derude, der ellers aldrig ville støde på det.

Albummet er meget helstøbt og rummer egentlig den samme gennemgående grundfølelse af melankoli og nostalgi. Overordnet fortælles historien om et par, der søger efter hinanden i et post-atomkrafts-undergangscenario, der har skilt dem fra hinanden. Denne blå grundtone gennemsyrer hele albummet. 

Dexter Tortoriello og Megan Messina, som Houses består af, danner i virkeligheden par, så måske har deres følelser for hinanden været et udgangpunkt for inspiration i det scenario, at vores verden rent faktisk befandt sig i en post-apokalyptisk virkelighed. Albummet er også inspireret af og til dels skabt i spøgelsesbyer og forladte huse langs den californiske Highway 10. En stor del af perkussionen består af samplede lyde fra disse mennesketomme huse, f.eks. lyde fra lyskontakter, trampen på gulvbrædder, fejende kost og så i øvrigt den ambiente støj, der følger med, når man optager i “virkelige” miljøer.

Man får en fornemmelse miljøets afsmitning på den endelig lyd i denne teaser for albummet:

 

Dette omhyggelige arbejde med albummets små detaljer har båret frugt. Det lydunivers parret har bygget op fremstår meget organisk på trods af, at der også er brugt mange elektroniske virkemidler. Læg dertil både Dexters og Megans luftige, indadskuende vokaler og klagende, dramtiske guitarklange, og du får et udtryk, der går op i en højere enhed og hensætter dig i drømmende tilstand af romantisk nostalgi.

Her er et par eksempler fra albummet:

 

 

De stærkeste numre er i kronologisk rækkefølge: BeginningsThe Beauty Surrounds, The Tired Moon, Carrion, What We Lost, Tenderly og titelnummeret A Quiet Darkness.

Men giv hele albummet et lyt via Soundcloud. Med Houses egene ord: “Throw some headphones on and maybe just lay down and listen to it in the dark or with someone you love.”

 

Eller via Wimp eller Spotify:

 

Houses debutalbum All Night fra 2010 kan også varmt anbefales. Albummet er indspillet i en hytte på Hawaii, hvor Dexter og Megan borede i en periode, isoleret fra storbylivet. Disse to chillede perler er herfra og er blandt mine 2010 favoritter. De har et stærkere elektronisk præg og en mere sommerlig vibe – sikkert pga. de eksotiske omgivelser, der omgav dem under tilblivelsen.

Houses – Endless Spring

Houses – Endless Spring

Houses – Soak It Up

Houses – Soak It Up

 

Bonus: remixet version af The Beauty Surrounds begået af Easy girl.

 

Houses | Homepage
Houses | Facebook
Houses | Soundcloud

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,

Leave a Reply