Heidi Mortensen – Mørk (EP)

6 mar 2012 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Heidi Mortensens EP Mørk udkom den 5. marts 2012 på Rump Recordings. En interessant og personlig udgivelse, der er svær at genrekategorisere.

Mortensen har altid været meget nysgerrig, udforskende og eksperimenterende i hendes brug af elektroniske virkemidler. Det er underholdende og udfordrende at lytte til, men har også strittet i mange retninger og føltes en anelse fjollet ind i mellem. Det har ofte lydt som eksperimenter for eksperimenternes skyld i mine ører.

Mørk er det mindre elektronisk og mere organisk end Mortenses tidligere udtryk. Særligt brug af horn (Dele Af Kroppen) og orgel (Alt i Alt) bløder op i det elektroniske landskab. Det er også mere minimalistisk forstået på den måde, at eksperimenterne er skåret ind til benet og er mere afstemte i forhold hinanden. Det lyder af en mere fokuseret og moden Heidi Mortensen. Og så er det en fornøjelse at høre Mortensen synge på dansk. Hendes lyrik er opfindsom, underfundig og pirrer nysgerrigheden. Sidste nummer, Lyset Eksisterer Endnu, er et rent klaverstykke. Nogle ville sikkert mene, at det stikker for meget ud i forhold til resten, men personligt synes jeg, det afrunder EP’en fint af.

Om Mørk udtaler Heidi Mortensen:

“The music is inspired by a bleak and dark time, time in a stagnant chaos. Mørk is a landmark of my earlier works, but the sound and aesthetics are radically different. It is more analogue, mature, and, interestingly, the texts are in Danish. I feel it’s a whole new beginning for me.” 

EP’en kan streames her:

 

 

Køb Mørk her.

 

Heidi Mortensen | Homepage

Heidi Mortensen | Facebook

Heidi Mortensen | Tumblr

Heidi Mortensen | Soundcloud

Heidi Mortensen | Bandcamp

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , ,

Leave a Reply